Thailand algemene info

Thailand door onze ogen
Op deze pagina kun je wat meer lezen over Thailand. Over onze ervaringen en belevenissen. Dit is bedoelt voor iedereen die het leuk vindt om dit te lezen maar ook voor eenieder die zelf naar Thailand af wil reizen. wij hopen hier een beeld te geven van dit land vanuit onze ogen. Heb je hier vragen over of wil je graag iets anders weten van Thailand neem dan gerust contact met ons op.

In oktober waren wij in Thailand
Dit zijn onze reisverslagen:
< week 6 >< week 7 >< week 8 > < week 9 >




Technische gegevens:

Opvervlakte: 513.115 km² ( 12,5 keer groter dan Nederland )
Aantal inwoners: 65.905.410
Levensverwachting: 72 jaar
Alfabetisme: 92,6%
Aantal monniken: 200000
Aantal tijgers die nog in Thailand leven: 2000
Gemiddeld loon per maand: 80 euro
Munteenheid: De bath 1 euro is ongeveer 50 bath
( Bron: Lonely Planet 2007 )



Visum voor Thailand

Wij stuurde onze paspoorten op naar het consulaat in Nederland. We kregen een toeristen visa voor 60 dagen in Thailand. Dit koste niets (alleen aangetekende verzendkosten). Het regelen van een visum voor Thailand was erg belangrijk. Je moet namelijk kunnen aantonen dat je het land verlaat als je bij aankomst een visum wil verkrijgen. Gezien wij geen vliegticket naar huis hebben vanuit Thailand kunnen wij niet bewijzen dat we weer weg gaan. Resultaat zou zijn dat de vliegmaatschappij ons zou weigeren omdat wij mogelijk Thailand niet in mogen. Dan zouden we op kosten van China airlines terug naar Nederland gevlogen moeten worden, en dat willen ze natuurlijk voorkomen. Om problemen te voorkomen zorgde we dus dat de stempel netjes voor vertrek in ons paspoort stond.


Uitgaven in Thailand
Gemiddelde uitgaven van ons per dag: euro per persoon (all included)
Kosten kamer: 1,00 tot 5,00 euro per kamer
Kosten avondmaaltijd: 0,60 tot 11,00 euro per persoon
Kosten drankje: Cola: 30 eurocent Biertje: 50 eurocent


Het weer in Thailand
Thailand heeft een tropisch moessonklimaat. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 30 graden. Van mei tot oktober is het regentijd en valt er veel regen. Wij waren er in oktober, het eind van de regentijd en hebben ondanks de buien genoten van het lekkere weer. Het regende bijna dagelijks maar tussende buien door scheen het zonnetje of was er lichte bewolking. De regen is geen deprimerende regen zoals soms in Nederland. Soms is het een harde bui waarvoor je een uurtje kan schuilen. soms is het een gemiezer dat je door de hoge temperatuur nauwelijks vervelend vindt.



De mensen in Thailand

Thailand, het land van de glimlach wordt het ook wel genoemd. Als we op de fiets zitten zien we deze glimlach terug bij de thai. Overal gaan duimen omhoog en worden we toegelachen. Op toeristische plekken hebben we echter het gevoel dat de mensen wat verveeld en minder vrolijk zijn. Alles gebeurd op zn gemakje, zonder haast.





Feestdagen in Thailand

Wij waren in Thailand tijdens het Lak na thong festival. Ontzettend leuk om mee te maken hoe de thai op een niet toeristische plaats een feest vieren. Het hele dorp liep uit voor het festival. Lees meer in: wekelijkse update week 10




Het fietsen door Thailand

850km hebben we in Thailand gefietst. De wegen zijn van super kwaliteit. Zelfs in het oerwoud waar we alleen groene bomen zien ligt een prachtig asvaltje op ons te wachten. Onze route is af en toe heuvelachtig. Gelukkig zijn we na al die kilometers klimmen en dalen in Italie wel wat gewend. Zo gauw de weg omhoog gaat schakelen we naar een kleiner verzet en beginnen te klimmen. We zien vanzelf wanneer we de top
bereiken en genieten dan van de afdaling. Helaas hebben we uit praktisch oogpunt vaker stukken op de Sukhumvit gereden. Deze Highway verbindt Bangkok met de oostelijke kustplaatsen. Het is eern grote drukke vierbaansweg. op de vluchtstrook van deze weg voelde we ons absoluut veilig ook al scheurde er veel verkeer langs ons heen.

De medebestuurders in Thailand
In Thailand zie je weinig fietsers, ondanks dat wordt er door de automobilisten goed rekening met ons gehouden. Als er wordt ingehaald gaan ze met een grote boog om ons heen waardoor het niet onveilig is. SOms remmen bestuurders zelfs af om ons voor te laten met afslaan of oversteken. De enige bestuurders die zich koning van de weg wanen en geen respect willen tonen voor ons kleine fietsers zijn bestuurders van bussen. Ze bulderen langs en toeteren gefrustreerd als je in de weg rijdt. Ondanks dat was Thailand veilig om te fietsen.

Fietsenmakers
Flinke bepakking achter op de fiets maakt dat de spaken het spontaan begeven. Gelukkig is een fietsenmaker op die momenten wel te vinden. Misschien hebben we geluk gehad want in lang niet iedere plaats hebben we een fietsenwinkel gezien, maar op de momenten dat wij er een nodig hadden was er wel een. De kundigheid van de fietsenmakers verschilde. De eerste pakte het wiel aan en ging in een sneltreinvaart de spaak vervangen en werkte daarna vingervlug de slag uit het wiel weg. De tweede was wat onzekerder, hij pakte de gebruiksaanwijzing erbij en het resultaat was dan ook twijfelachtig. De slag leek minder maar enkele kilometers verder knapte er opnieuw een spaak. De laatste fietsenmaker wist het .wiel opnieuw te spaken en sindsdien kunnen we er mee vooruit. Het repareren van de fiets kostte 50 bath (1 euro)



Onze top 5 in Thailand:

1. Duiken op Ko Chang








2. Lak na tong meemaken








3. eerste km fietsen door bangkok









4. Fietstocht naar het zuidelijkse punte van Ko Chang en terug








5. Met dolfijnen zwemmen









Oplichterijen in Thailand

Thailand is een veilig land. Wij voelde ons er geen enkele keer onveilig en hebben geen oplichterijen meegemaakt.


Woordjes Thai's die wij hebben geleerd

Nederlands Loes haar Thais
Hallo = Sawadee
Dankjewel = Kop koen
Maakt niet uit = Mai pen rai
De rekening aub = Check bin
WC = Hong naam
Ga! = Pai
Ik heet .... = Chan cheu .....
Noodels = Pad Thai
Getallen tot en met 100

Filmpje van Thailand
De nog niet gebruikte filmfragmenten van onze reis, samengehutst tot een compilatie van Thailand.