Recept van Amok Fish












Ingrediënten

Voor +/- 4 personen

+ Bananenblad
(of 4 halve cocosnoten of aluminiumfolie)

+ 300 gr visfilet
(wij gebruikten mudfish maar je kan ook bijvoorbeeld tilapiafilet gebruiken)

+ 200 ml kokosmelk,

+ 3 eetlepels rode currypasta

+ 3 eidooiers

+ 3 eetlepels vissaus

+ 10 gr korianderwortel, fijn gesneden

+ 1 eetlepel garnalenpasta

+ snufje zout

+ 100 gr bananenblad of anders bloemkoolblad,
(ja het blad dat normaal in de GFT verdwijnt kun je eten. De harde stronk
verwijderen en de rest gebruiken).

+ enkele basilicumblaadjes

+ 1 grote rode chilipeper, in kleine reepjes gesneden en pitjes verwijderd

+ 2 blaadjes citroenblad (kaffir lime), ragfijn gesneden


Aan de slag!

Snijd van het bananenblad 4 vierkanten van 15 x 15 cm en maak er bakjes van met behulp van nietjes.

Als je geen bananenblad hebt kun je halve cocosnoten gebruiken of anders gewoon een bakje van alluminium folie vouwen.

Snijd de vis in grove stukken.

Roer de currypasta, eidooiers, vissaus, garnalenpasta, kokosmelk, korianderwortel en zout goed door elkaar.

En marineer de vis in het papje (dit hoef niet lang).
Snij het bloemkoolblad heel fijn en smoor het in een paar eetlepels olie. Voeg daarna de vis en de marinade toe en verhit het geheel terwijl je het om blijft scheppen (+/- 10 min).

Verdeel het mengsel over de bakjes en garneer het met wat peper, basilicum en cintroenblad
Serveer met witte rijst. Smullen maar!



Ps. Dit recept is aangepast zodat het in Nederland te bereiden is zonder dat je je eigen kruidenpasta moet stampen. Wil je dit wel graag zelf doen dan kan ik je daar altijd nog uitleg over geven als ik terug ben in Nederland.