Los Angeles

LA
Om jullie er in de wekelijkse update niet al te lang mee te vervelen, hier een aparte pagina over Los Angeles.
We zijn slechts 1,5 dag in Amerika geweest. Maar we hebben het gevoel heel wat cultuur te hebben gezien.




Dikke amerikanen
Die dikkerts.. Ze zijn er echt! We begonnen ons al zorgen te maken over onze vlucht, als we mensen zien rondlopen met een kont die makkelijk twee hele vliegtuigstoelen inneemt. Hopelijk krijgen we zo iemand niet als buurvrouw.





Spaans
Half LA ziet er Zuid-Amerikaans uit een spreekt ook spaans. Een goede oefening voordat we straks in het diepe gegooid worden.


Uit eten
We zitten in een restaurant als de ober ongevraagd een nieuwe beker cola langs m'n half opgedronken glas plaatst. Huh? Dat hebben we niet besteld... Gratis refill is schijnbaar vanzelfsprekende service. Service is erg belangrijk, de ober zorgt dat hij ons goed in de gaten houdt en vraagt tussendoor even of alles oke is. Erg netjes, maar daar tegenover wordt dan ook wel een fooi verwacht.


Mega porties
De taferelen van "Supersize me" (tvprogramma) kunnen we niet zo ervaren omdat we er maar zo kort zijn. Maar de portie frietjes bij de mac komen idd in een groter bakje dan thuis. Ook hier is er gratis refill op de cola.





Hollywood
Minder glamour dan we verwachten. Het blijkt een drukke straat met eindeloos sterren met namen erin geprint. ' s avonds is er wat commotie, fotograven staan te dringen om interviews te houden met de sterren die naar de premiere van Sex and the City 2 gaan. Carry en Big hebben we helaas niet gespot.




Veel armoedige mensen
Zwervers zijn er niet bij uitzondering. Een vreemd uitziend iemand is eerder regel dan uitzondering. Lopend over Broadway verbazen we ons over gekke arme zwervers. Onverzorgd, gekleed in vodden ongeschoren en waarschijnlijk dronken lopen de schooiers er rond.


Broadway
De bekende straat met theaters is minder romantisch als we ons hadden voorgesteld. We zien enkele oude uithangborden die nog teksten vertonen over komende voorstellingen. Maar de straat lijkt vooral vergane glorie.









Route 66
De lange autoweg eindigd bij Santa Monica Beach. We hebben meer aandacht voor het strand dan voor de snelweg. Misschien iets voor een volgende reis.









Venice beach
Was Santa Monica Beach een mooi strand met een nette boulevard en leuke strandhuisjes, die je wel kent uit "Bay watch". Venice beach is haar minder cique zusje. Je kan hier op consult bij een dokter die je dan medisch marhinuanha voorschrijft. Voor sommige amerikanen een geweldige uitvinding.









Grote huizen in Beverly hills
Nouja, grote huizen, beter gezegd grote poorten. De huizen liggen verscholen achter hoge heggen en de lange oprijlanen zijn afgezet met grote ijzeren deuren. Maar hey, we zijn wel langs het huis van madonna, ... en anderen gereden.