Wekelijkse update; Week 48







Zondag 1 augustus

Paraty, Brazilie



Deze week:
- Nieuw Land
- Brazilie
- Sao Paulo
- Tjoeke tjoeke tuut tuut door de mist
- technische gegevens
- Antwoord op jullie


Nieuw Land
Een nieuw land, en meteen het laatste land dat we bezoeken tijdens onze reis. Deze laatste maand zullen we in Brazilie rondhangen en dan vliegen we de 23ste naar huis vanuit Rio de Janairo.
Aan de ene kant jammer dat we nu in Brazilie zijn.
Het voelt echt een beetje als `t staartje van de reis, het is flink duur en ze praten hier onverstaanbaar portugees. We begonnen dat spaans net een beetje onder de knie te krijgen. Als we straks thuis zijn is onze kennis van frans, italiaans en spaans gemixt tot een wazige brei met wat portogees. We zijn dan ook niet erg enthousiast om dit ook nog te leren.
Maar we hebben deze week wel het weer gekregen waar we zo op hoopten. En we hebben daar heel erg van genoten. Nu duimen dat het zo blijft.



Brazilie...

.


















Do we need to say more...?



Sao Paulo
Gewoon een grote stad. Dat is de indruk die we van Sao Paulo hebben. Volgens zeggen is er een bruizend uitgaansleven. Maar verder is er in deze stad weinig te doen of te zien. We blijven er een nachtje en reizen dan gauw verder naar ´t veelbelovende strand.






Tjoeke tjoeke tuut tuut door de mist.
De mooiste treinrit van Brazilie. Zo wordt er geadverteerd over het treintraject van Curitiba naar de kust. Dat willen we niet missen dus kopen we twee dure kaartjes (25 euro pp) en stappen om kwart over 8 in de trein.
De trein zelf is niets speciaals. Gewoon simpele plastic stoelen twee aan twee langs de raam. Oke, we moeten bekennen, er is ook een luxe toeristentrein. Deze is van meer gemakken voorzien. Maar 150 euro voor een 3 uur durend ritje vonden we net iets te veel. Dus zitten wij op onze plastic stoeltjes in de economy class.
Dit zou voor het uitzicht normaal gesproken niets uit maken en zo kunnen wij op onze budget manier toch genieten van de spectaculaire rit. Helaas, de weergoden zijn ons niet goed gezind. Het is zo mistig dat de prachtige vergezichten veranderen in mistige witte waas. We tjoeken 3 uur door de jungel maar zien weinig. We zijn niet erg onder de indruk van deze treinreis, als dit de mooiste is van Brazilie dan bij deze voor iedereen het advies, reis in Brazilie niet met de trein als attractie.



Technische gegevens
Dag 60 Rondwandelen in Curitiba
Dag 61 Wonderlijke treinrit Curitiba
Dag 62 Busrit naar Sao Paulo
Dag 63 Busrit naar Paraty +BBQ
Dag 64 Paraty Strand en oude centrum
Dag 65 Paraty Naar Tinidade
Dag 66 Paraty Strand


Antwoord op jullie
Geen vragen deze week.
4 Responses
  1. José Says:

    Lieve Erik en Loes,
    Wouw, wat een mooi strand!
    Gister weer even fijn bijgekletst met Erik op de Skype, dus eigelijk hebben we niets meer te vertellen.
    Jullie zien er anders goed uit, Loes bedankt voor het goede eten dat je voor Erik kook.
    Groetjes Pap en Mam uit Baarlo


  2. Annemie Says:

    Bom dia Loes en Erik.
    Deze week geen spectaculaire belevenissen maar wel weer aangename temperatuurtjes!!!
    Maar ja, jullie hebben de overtreffende trap toch wel gehad in Bolivia dacht ik zo.
    Geniet van de zon en het palmenstrand en rust maar lekker uit op het strand of bij het zwembad (en dat kost ook niet zoveel als je op het strand ligt!!)

    Até a proxima vez,
    Annemie.


  3. Anoniem Says:

    Lieve Loes en Erik Oma had het hele stukje al vol getypt Toen skrolde ik even omhoog om te kijken of jullie nog wat vlees op jullie botten hadden en.....floepte alles was weg. Maar het was toch wat onzin Wat is dit jaar omgevlogen En nu moeten jullie weer centjes gaan verdienen Geniet nu nog maar zoveel mogelijk De zorgen schuiven jullie maar voor jullie uit Dit wat jullie nu hebben gehad kan niemand van jullie afpakken Ook thuis kan je er nog van nagenieten Heel veel groetjes van Oma en tot ziens


  4. gerry Says:

    Enne???

    Ook weer een klein beetje zin om "naar huis" te gaan/komen???

    samba groet Gerry

    enne..tot het staartje blijven genieten!!!!


Een reactie posten