Wekelijkse update; Week 49









Zondag 8 augustus,
Ilha grande Brazilie




Deze week:

- Strand vakantie
- Kanoen
- Regen tijdens een strandvakantie
- Thuis komt dichterbij
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie

Strand vakantie
11 maanden lang hebben we culturen opgesnoven, natuurwonders bezocht, gefietst, getrokken en nog veel meer. Nu is het tijd voor rust. De laatste weekjes willen we geheel wijden aan strandvakantie.
Gelukkig is Brazilie voorzien van prachtige stranden. Met een groen regenwoud achter ons, zacht wit zand onder ons, en een blauwe zee voor ons genieten we van het zonnetje. Heerlijk even niets doen.

Resultaat is helaas dat we ook geen spannende verhalen voor jullie hebben. Sorry, deze week was weinig boeiend maar we hebben er wel van genoten.


Kanoen
Ook in dit deel van de wereld moet Erik, die zich toch wel een echte kanoer mag noemen met een bootje het water op. We huren twee kano's en vertrekken de zee op. Een relaxt tochtje naar een mooi eiland in de baai. In het mangrove is het spannender. Op de stammen van de bomen die uit het water steken rennen de krabjes omhoog. Het water stroomt plotseling in een stroomversnelling. Voor Loes is het nog een hele kunst om de kano netjes tussen de bomen door te manoevreren. Een botsing met een krab/boomstam wil ze graag voorkomen. Dit lukt, en we peddelen verder in de baai.
Na het kano avontuur in Nieuw Zeeland is dit een kippetje maar het was wel een leuke dag.


Regen tijdens een standvakantie
Helaas, regenwoud groeit niet zonder regen. En dat betekent dat in dit gebied nog behoorlijk wat neerslag valt. We hadden enkele dagen dat het bewolkt was deze week. De weersomstandigheden hier hadden een verbazende overeenkomst met jullie weertje.
Maar goed, door de regen en wolken zitten we vooral binnen films te kijken, te internetten, slenteren we wat rond in het charmerende stadje en gaan lekker naar het ijsbuffet.
Voor iemand die een horeca onderneming wil beginnen. Dit is de tip van de dag: het ijsbuffet. Je neemt een bakje en schept er dan zelf alle smaken ijs in die je lekker vindt. Daarna bedek je het ijs alle toppings die je laten watertanden. Nootjes, chocolade, slagroom enz. Met je zelf geschepte bakje ga je naar de kassa waar het wordt gewogen (je betaald per gram). Na een rondje langs zo'n heerlijk buffet is de rekening niet om over naar huis te schrijven. Maar het is smullen. Dus, clevers, misschien een idee?




Thuis
komt dichterbij
De terugkomst komt akelig snel dichtbij (nog 2 weken!!).
Straks begint het normale leven weer. Nouja, normaal. Voor twee mensen die hun auto hebben verkocht, hun banen hebben opgezegd en geen huis meer hebben is het leven misschien niet normaal in vergelijking met een 'normaal' leven van jullie.
Deze dichtbijkomende terugkomst maakt dat we ons al een beetje aan het orienteren zijn naar werk. De eerste sollicitatiebrieven zijn verstuurd en we hebben al een afspraak om 2 appartementjes te gaan bekijken.
Het voelt een beetje als de voorbereidingen die je normaal voor een vakantie zou doen. In plaats van reisvoorbereidingen doen wij terugkomvoorbereidingen. En gelukkig gaat dit met veel plezier en enthousiasme. Wat maak je geen zorgen hoor we genieten nog van onze laatste dagen op reis.

Technische gegevens
Dag 67 Nietsdoen ivm slecht weer Paraty
Dag 68 Nietsdoen ivm slecht weer Paraty
Dag 69 Kanoen, Paraty (bewokt)
Dag 70 Literair festival bezoeken
Dag 71 Naar het strand en fort bekijken
Dag 72 Shoppen in Paraty
Dag 73 Op naar Ilha Grande

Antwoord op jullie
Gerry: "Ook weer een klein beetje zin om "naar huis" te gaan/komen???"
Jep. Zoals we hierboven al schrijven, we zijn enthousiast om weer aan een 'normaal' leven te gaan beginnen.
12 Responses
  1. Annemie. Says:

    Hallo vakantiegangers!!!
    Wat saai blog?? Valt reuze mee hoor. Nou doen jullie tenminste weer 'gewone' dingetjes in plaats van al dat ruige. Dit is echt vakantie, de rest van Zuid Amerika was avontuur.
    En eindigen met een strandvakantie is wel super. Dan krijg je weer zin om in actie te komen in Nederland.
    Ben reuze benieuwd naar jullie vorderingen op het gebied van wonen en werk.
    Groetjes.
    Annemie.


  2. José Says:

    Ha,die jongelui,
    Spannende verhalen zitten we niet echt op te wachten, dat jullie genieten en gezond kunnen relaxen is voor ons al heel fijn om te horen.
    24 augustus hebben wij voor de komende weken het appartement "De Klimroos" voor jullie vrij te staan, dus als jullie willen,Van Harte Welkom!!!!!
    Natuurlijk is een eigen stekkie het fijnste wat er is, succes met het vinden alvast.
    Wat het ijsbuffet betreft, O, was ik(José) nog maar jong en sterk dat had ik een nieuwe uitdaging!
    Tot de volgende keer.
    Dikke kus van Pap en Mam Veenje


  3. Anoniem Says:

    Wow nog maar 2 weken
    dat is idd nog maar heel ff
    Geniet van de laatste weken daar in het warme brazilië ;)

    Wij zijn vannacht terug gekomen van
    Italië en ik mis de zon nou al :O
    Was echt een leuke vakantie!!

    heel veel plezier nog en ben benieuwd naar al jullie verhalen

    x Anne


  4. Anoniem Says:

    Nog maar even en dan gelijk Zomerparkfeesten ;)
    Nog heel veel plezier gewenst en tot snel.

    Gr Sander


  5. Sanne Says:

    Lekker nog even genieten van het mooie strand van Brazilie! Heerlijk toch! Rust nog maar even lekker uit voordat het normale leven weer begint!

    Waar zijn jullie op zoek naar een appartement? In Venlo weer? Of Venray of iets anders? En qua werk?

    Ben benieuwd!

    Tot snel!!
    xxx


  6. Marleen W Says:

    Nee zeker geen saaie blog, dat is ie nooit!
    Dat ijsbuffet klinkt inderdaad TE lekker :). Hopelijk is het weer in NL ook weer omgeslagen tegen de tijd dat jullie thuis zijn zodat je hier ook nog wat zonnestraaltjes mee kunt pikken.

    Jullie hebben vast ongelofelijk veel foto's.. Hoeveel ongeveer? Willen jullie die in een digitaal album gaan verwerken of wat zijn de plannen ermee? Nou, dat is iig iets voor als je thuis bent, dus zoals iedereen al zegt.. eerst nog even flink mooie momenten meepikken, want voor je het weet zet je weer voet op NLse bodem! Dat lijkt me toch een raar maar ook fijn gevoel na een jaar weg te zijn geweest!

    Tot snel! (dat kunnen we nu wel zeggen)
    Xx Marleen


  7. Susan Says:

    Hey, Hey,

    Zo ten eerste mijn verontschuldigingen. Ik heb alles van woord tot woord en van foto tot foto gelezen en gezien. Alleen 1 ding heb ik nooit gedaan. Gereageerd. Dus ik moet me diep schamen.
    Ik heb echt genoten van jullie belevenissen en ben dan ook een beetje jaloers. Echt geweldig wat jullie aan het doen zijn.
    Je mams (loes) en voor jouw Erik je schoonmams is kei trots op jullie. Iedere keer verteld ze vol overgave maar ik denk wel dat ze het dadelijk ook weer kei leuk vind als jullie veilig terug zijn. Ze verheugt zich nu al op haar reisje met haar dochter;-)

    Geniet nog van de laatste 2 weken want wat is dat jaar toch snel gegaan.

    Heel veel groetjes Susan, Roy en natuurlijk ook kleine Fleur


  8. Anoniem Says:

    Hoi Loes en Erik,
    jullie nog 2 weken Brazilie en wij nog 2 wekem in Sri-Lanka. Ik wens jullie succes met de voorbereidingen voor thuis maar vooral genieten van het mooie strand want dat hebben we thuis niet!!! Hier is het ook echt net als in de boekjes!
    Veel plezier voor nu en tot in nederland!
    Groet Joep


  9. Anoniem Says:

    Hoi Loes en Erik,
    Het eind komt in zicht...
    Ik heb zojuist nog even naar de foto's van Brazilie gekeken en zag de foto van Loes met de rugzak. Respect hoor, dat je die een heel jaar hebt meegezeuld. Hoeveel gewicht is dat wel niet?
    Geniet nog van de laatste dagen...
    Toos


  10. Anoniem Says:

    Nog een berichtje van mij.
    Nu het eind van jullie fantastische reis en grote avontuur in zicht komt ben ik erg benieuwd hoe jullie er op terugkijken. Wat is meegevallen, wat is tegengevallen, wat waren de hoogte- en dieptepunten. Ik zou het erg leuk vinden daar volgende week iets over te lezen en anders hoor ik het wel als jullie weer veilig in Nederland zijn.
    Toos


  11. Anoniem Says:

    Dit wordt voor Oma de laatste keer dat ik kan reageren op jullie uitstekende web-sites.Geweldig, zo boeiénd geschreven Wat zal ik dat missen Intussen zijn Ruud- Marian en Bart ook allemaal gelukkig en (gezond)weer op nederlandse bodem En nu maar wachten dat er weer een kleinkind op stage gaat Oma kan de atlas bijna uit haar hoofd De vakanties daarbij op geteld Hartelijke thuiskomst Oma(S)


  12. Anoniem Says:

    De titel "Wekelijkse update; Week 49" is goed gekozen ten aanzien van dit subject die견dieet hartstichting.
    Ik moet zeggen dat ik je tekst voorts ook prettig heb gelezen
    Here is my site : proteiene dieet


Een reactie posten