Wekelijkse update; Week 47







Zondag 25 juli,

Argentinie



Deze week:
- Een weekje Argentinie
- We willen geen kouw meer
- Onder de watervallen
- Over de watervallen
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie


Een weekje Argentinie
Een 'normale wereld' dat is waar we zijn beland. Een wereld met te snel rijdende auto's, grote gevulde supermarkten, winkelcentra, cique huizen en nog veel meer. Het is iets heel anders dan Bolivia wat duidelijk nog een ontwikkelingsland is. Toch gaan we Argentie over laten om een volgende keer te bezoeken. Lees hieronder waarom. De tango en het mooie patagonie blijven zo nog even op ons wensenlijstje staan voor een volgende reis.


Geen kouw meer!
Heldere strak blauwe lucht. Dat is voor ons eerder een regel dan een uitzondering. Maar met deze heldere hemel wil de temperatuur hier in Peru, Bolivia en Argentinie hard dalen. Overdag is het +/- 15 graden maar snachts vriest het menig keer. Deze vrieskouw zijn we meer dan zat.
We lezen jullie verhalen over lekker zwemmen en terasjes pakken. Op jullie foto's zien dat jullie al een gezonde bruin verbrande kleur krijgen. Als we nu terug zouden komen zouden we bleekjes bij jullie afsteken.
De beelden van Buenos Aires in de sneeuw op televisie zorgen dat we de knoop door hakken. We willen geen koude nachten meer.
We willen de winterjas onder in de backpack kunnen stoppen. We willen weer op slippertjes/teva's lopen. We willen ook een kleurtje krijgen. We willen ijsjes eten in de zon. We gaan niet verder naar het zuiden!
Dus pakken we vanaf Salta een rechtstreekse bus naar de grens met Brazilie. Na 23 uur bussen stappen we uit bij Foz de Igazu waar het heerlijk 25 graden is.

Onder de watervallen
Erik: "Echt weer iets voor Loes hoor; Om met een jetboot de watervallen van Foz du Iquazu bezichtigen. Keihard tegen de stroming in en vervolgens kleddernat worden.
Oke, het was super mooi en we waren letterlijk en figuurlijk onder een van de watervallen. Maar om dit nu iedereen aan te raden. Ik weet het niet hoor..."

Loes: "Volledig doorweekt kwamen we de boot uit. Dat is niet overdreven! Alles was nat. Maar het was wel een geweldig avontuur om in de boot zo dicht bij het water geweld te komen. Als je die watervallen niet alleen wilt aanschauwen maar ook wilt ervaren dan is die boottocht echt een aanrader!"

Over de watervallen
Een paar watervalletjes die je een dag lang blijven boeien. Dat zijn het echt! De watervallen zijn van alle kanten indrukwekkend. Van boven, waar je het water onder je naar beneden ziet storten. Van beneden, waar je het water met kuups tegelijk naar beneden ziet raasen. Van ver, waar je een overzicht krijgt van hoe groot het eigenlijk is. Van dichtbij waar je het opspattende water voelt en nogmaals ervaart hoe krachtig de watervallen zijn.
De watervallen vallen 82 meter naar beneden. Het geheel is 2,7 kilometer breed en bestaat uit 270 - 300 afzonderlijke watervallen (afhankelijk van de waterstand).

Technische gegevens
Dag 54 Verkennen Salta
Dag 56 Relaxen in Salta
Dag 56 Rondlopen in Salta
Dag 56 Busrit naar Iguazu (23 uur)
Dag 57 Aankomst in Puarta du Iguazu
Dag 58 Bezoek aan watervallen van Iguazu (Argentijnse kant)
Dag 59 Op naar Curitiba Brazilie

Antwoord op jullie
Annemie: "Ik dacht dat paarden niet van Erik hielden en nu zit hij er toch bovenop. Was dat weer een overwinning???"
Erik: "In zo'n cowboylandschap waar je de westernmuziek bijna kan horen MOET je wel een paard bestijgen"

Oma: "Jullie hebben wel vaak last van stof om en achter de auto zeker?"
Op de vlakte en in de stadjes was het inderdaad heel erg stoffig maar in de auto hielde we de jeep veilig dicht als het stofte (Dus geen airco of ventilatie).
4 Responses
  1. Annemie Says:

    Hallo waterrratjes,
    Leuk he, met zo'n jetboat over het water racen. Hebben wij ook eens gedaan bij de Lofoten in Noorwegen, 2 jaar geleden. Zelfs ik vond dat ruig.
    Wat een water. En dat blijft maar stromen. Dan denk ik altijd: wanneer is dat water nou eens op!!! Ik kan me niet voorstellen dat het zoveel regent dat dat water continu kan blijven stromen.
    Ben benieuwd wat de komende week weer aan avontuur oplevert.
    Groetjes,
    Annemie.


  2. Sanne Says:

    Ha Loes en Erik!
    Gaaf man die Iguazu watervallen. Die zou ik ook nog wel eens in real-life willen bekijken! En nu op naar Brazilie! Ben heel benieuwd naar Rio!!!

    Veel plezier!
    xxx


  3. Mark Says:

    Heey Erik en Loes,
    ik ben weer helemaal bij gelezen na mijn vakantie in Siofok :p
    het zag dr wel vet uit daar in de woestijn op die paarden. Leuk filmpje ook! Als ik jullie was zou ik ook ma s gaan chillen op een bounty strand want jullie hebben wel genoeg gezien nu (a).
    Zorg ma dat jullie als twee negers thuis komen!
    Mazzels


  4. Marleen W Says:

    Wat klinkt het toch weer prachtig allemaal! Lijkt me super mooi om de kracht van het water te kunnen zien. Maar of ik het van zo dichtbij mee zou willen maken als jullie weet ik niet. Daarom zit ik wrs hier in NL en jullie daar.
    Geniet nog even van de warmere temperaturen in Brasil!

    Groetjes Marleen


Een reactie posten