Wekelijkse update; Week 37










Zondag 16 mei,

Ohope, Nieuw Zeeland




Deze week:
- Nog 100 dagen te gaan
- Sprongen wij of sprongen wij niet? (skydiven)
- Rotte eieren (geisers)
- Glimwormpjes, glijden en afzien
- Zandvlooien
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie


Nog 100 dagen te gaan.
Dit titeltje zegt genoeg. Over precies 100 dagen stappen we weer op Nederlandse bodem. Toch wel een mijlpaal dachten wij. Jullie mogen nu beginnen met aftellen. :-)





Sprongen ze of sprongen ze niet? (skydiven)
Wat een reacties van jullie zeg!

Jullie denken allemaal dat wij ons vrijwillig uit een vliegtuig laten werpen.
Na een week in spanning zitten ben jij natuurlijk ontzettend benieuwd wat er vorige week zondag echt is gebeurd...
Wil je het weten...?

Klik hier voor het verhaal over vorige week zondag.


Rotte eieren (geisers)
Ontploffende geisers, bubbelende modderpoelen en kokende vijvers allen gehuld in een doordringende geur van rotte eieren.
Deze geur wordt veroorzaakt door het hoge zwavelgehalte dat vrijkomt door de thermische activiteit. Ondanks deze vervelende stank is het indrukwekkend om door een gebied te lopen waar de thermische activiteit zo duidelijk zichtbaar is.





Glimwormpjes, glijden en afzien
In plaats van een standaard aangeboden toer in de omgeving van Waitomo besloten wij een dag te 'caven' bij een kleine eenmans organisatie: 'Green glow adventures'. Het werd een prachtige dag!

Hangend in een tuigje aan de rotswand was het afzien om boven te komen maar de voldoening bovenaan was het meer dan waard. Nog twee dagen erna voelden we de spierpijn in onze armen van het klimmen.

Doormiddel van abseilen komen we de grotten binnen. De grotten zijn het leefgebied van honderden glimwormpjes. We laten onze ogen even wennen aan het donker en al snel verbazen we ons over de vele lichtjes aan het plafond. Het lijkt wel een sterrenhemel, al de kleine 'sterretjes in een omgeving van zwart. prachtig!

Paul dankjewel, voor deze avontuurlijke mooie dag!
Een must voor als je naar Nieuw-Zeeland gaat: www.greenglow.co.nz





Zandvlooien!
In Expeditie Robinson worden de deelnemers vaker geteisterd door zandvlooien. Als onwetende nederlander hadden wij tot kort geleden geen idee wat we ons moesten voorstellen bij deze insecten. Helaas wordt tijdens een bezoekje aan Nieuw Zeeland al snel duidelijk wat voor kleine terroristen dit zijn.

De zandvlooien zien eruit als kleine fruitvliegjes, maar als ze je bijten hou je daar kleine 'muggenbulten' aan over. Het jeukt helaas drie keer zo heftig als een normale muggenbult en blijft ook nog eens veel langer zitten.

Heb je in Nederland meestal slechts 1 mug die je in je slaapkamer komt vervelen. Zandvlooien komen met 100 tegelijk om je te martelen. Lekker in het zonnetje zitten wordt een ramp zo gauw zo'n zwerm zwarte vliegjes je heeft ontdekt.
Gelukkig worden we nu op het Noorder eiland minder geteisterd door deze plaag maar zoals je op de foto kan zien staan de bultjes van de tocht door het Abel Tasman park twee weken geleden! nog steeds op onze voeten.


Technische gegevens
Dag 46 Naar Roterura, bezoeken termaal wonderland, zonnig, bewolkt
Dag 47 Autotocht naar Waitamo
Dag 48 Grotten bezoeken in Waitamo abseilen klimmen en glowworms, bewolkt/regen
Dag 49 Autotocht naar bos, waipaoa, bewolkt, regenachtig
Dag 50 Autotocht naar Gisborn, zonnig, ligt bewolkt
Dag 51 Autotocht naar Ohope, regenachtig
Dag 52 Uitrusten in Whakatane, ligt bewolkt


Antwoord op jullie
Marleen: "Het lijkt me zelf erg mooi om daar in een VW-busje rond te rijden. Of kan zo'n busje dat niet aan met al die bergen?"
Het is inderdaad een mooi idee. Al zijn er genoeg alternatieve busjes die ook geweldig zijn om mee rond te toeren. Maar je hebt wel gelijk, de wegen zijn slingerend en soms best steil. Je moet je busje wel kuhnen vertrouwen om er mee op pad te gaan. Want we komen soms kilometerslang niemand tegen. Terwijl er ook geen radio of gsmbereik is.
Zo reden we deze week nog 100 kilometer lang over een slingerende gravel weg. Pech zou niet zo prettig zijn op die wegen.

Mia en Jos: "Hoeveel indrukken kan een mens in 1 jaar opslaan?"
Hopelijk een hele boel! We merken wel dat we sommige kleine dingen vergeten terwijl we weg zijn. Maar als we dan zelf onze eigen foto's terug kijken dan kunnen we weer lachen en terug denken aan avonturen van het verleden.
6 Responses
  1. Annemie Says:

    Geweldig wat een weekje. En gefeliciteerd met jullie sprong in het diepe. Wat gaat er nog meer gebeuren tijdens die laatste 100 dagen??
    Dan is het hier in Holland toch maar gewoontjes. Wij maken ons druk over laminaat wat niet meer verkrijgbaar is en mopperen op gordijnen en muren die problemen geven met het verfraaien.
    Dank je wel nog voor die mooie kaart. Precies op tijd maar daar had je natuurlijk goed voor gezorgd.
    Het verhaal van de skydive lijkt niet af. Het eindigt nogal abrupt. Komt er nog een vervolg van de laatste metertjes in de lucht en het gevoel wat je hebt als je weer op de grond staat?
    Haal niet nog gekkere stunts uit want dan gaat je moedertje zich toch zorgen maken. Maar ik zou het van zijn lang zal ze leven niet doen. Ik voel mijn buikje al draaien als ik het lees.
    Maar jullie zijn kanjers!!!!
    Tot de volgende week,
    Groetjes en zorg goed voor jezelf en elkaar.
    Annemie.


  2. Malou Says:

    "You would not believe your eyes
    If ten miljon fireflies
    lit up the room as I fell asleep.

    ....

    'Cause I get a thousand hugs
    Of ten thousand lightening bugs
    As they teach me how to dance"

    Haha, dat liedje kwam meteen boven toen ik jullie cave-verhaal las, echt prachtig om in het donker te zijn tussen zoveel lichtgevende beestjes! Heerlijk dat jullie al die actieve outdoor dingen doen!

    Ik had dan wel niet gestemd de vorige keer, maar ik ging er natuurlijk van uit dat jullie gesprongen waren :) Ontzettend gaaf, zoals jullie de ervaring beschrijven!

    In NZ dan wel geen last van gevaarlijke giftige beesten, maar helaas wel van die kleine stekende mormeltjes, hoop dat ze een beetje goede Azaron verkopen daar ;)

    Het avontuur in NZ zal er wel bijna op zitten toch? Wanneer vertrekken jullie naar Z-Amerika? Sorry trouwens dat ik niet meer gemaild heb, zal snel wat op de mail zetten!

    Liefs,
    Malou


  3. Marleen W Says:

    Hee!
    Natuurlijk gingen we er vanuit dat jullie gesprongen waren, maar wel leuk om het met zo'n quiz te brengen. Lijkt me een super vette ervaring! Het klinkt alsof jullie weer een prachtige week achter de rug hebben, alhoewel die glimwormen, zandvlooien en stinkende zwavel niet erg aantrekkelijk klinken als kopjes van jullie verhalen haha! De glimwormen zien er op de foto wel erg leuk uit (naja wat je ervan kan zien dan:))
    Fijn om te weten dat we nu eindelijk kunnen gaan aftellen. Kunnen we weer "bijna" heerlijke gerechten bij je komen eten Loes? Ik hou wel wat gaatjes in mijn agenda vrij ;).

    Groetjes Marleen


  4. Marleen W Says:

    Hee!
    Irritant, mijn vorige berichtje is verdwenen, grr..
    Natuurlijk gingen we er vanuit dat jullie zouden springen, de grote avonturiers die jullie zijn, maar wel leuk om het met zo'n quiz te brengen en ons even in spanning te houden.
    Jullie hebben weer een prachtige week achter de rug, alhoewel de titels van jullie stukjes: zandvlooien, stinkende zwavel en glimwormen me niet echt lekker in de oren klinken ;). Op de foto zien de wormen er wel vet uit (voor zover je dat kan zien).
    Fijn dat we kunnen gaan aftellen.. Mogen we dan weer lekkere gerechten bij je komen eten Loes? Ik hou graag wat plekjes in mijn agenda vrij ;)!

    Groetjes Marleen


  5. Anoniem Says:

    Hey hey,,
    Ik ben net terug van kamp, was super vet.
    Ik heb ook een poging gedaan tot abseilen, maar ik heb hoogtevrees dus ik ben wel omlaag gegaan maar die begeleidster deed het werk. Verder heb ik wel getokkeld (2x), en andere hoogte/klimparcouren.
    Ik heb gemountainbiked, vlot gemaakt, vlot en kano gevaren, gebivakeerd, waarvan ik 1x met een zeil, palen en touw een onderkomen heb moeten maken (was ijskoud om te slapen maar super vet). Ik heb nog meer gedaan maar teveel om te schrijven.
    Jullie verhalen zijn super vet, zeker dat van skydiven!
    Ik ga nu de foto's kijken!

    Xjes,,
    Pauline


  6. hai en stans Says:

    Haaaa globetrotters,

    Even een berichtje vanuit Nijmegen.
    Nog maar 100 dagen, wat gaat het snel zeg...maar om eerlijk te zijn, vinden wij het ook wel weer erg leuk om jullie straks weer in levende lijve te zien :-)
    Hier staat het Pinksterweekend voor de deur, heerlijk 3 dagen vrij met eindelijk lekker weer! 23 graden, zonnetje en dan een heerlijk wit biertje op het terras erbij.
    Vandaag heeft Rowdy vanuit een vliegtuig Venlo mogen aanschouwen. Hij had van het werk van Hai een vliegles gewonnen. Alle andere jongens van de vriendengroep waren jaloers. Voor de rest gaat het hier zijn gangetje. We houden jullie op de hoogte.

    Groetjes Hai & Stans


Een reactie posten