Wekelijkse update; Week 35







Zo
ndag 2 mei,
Picton, Nieuw Zeeland





Deze week:
- Schelden op de regen (de gletsiers)
- In de voetsporen van Abel Tasman (kayakken)
- Kamperen in Nieuw Zeeland
- Budget tekort..?
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie



Schelden op de regen (gletsjers)
We weten het zeker: regen is stom! Vorige week waren we aangekomen bij de grote gletsjers van Nieuw Zeeland. We waren van plan om met een gids een dag het ijs op te gaan. Helaas zat het ons niet mee. We hebben slechts een glimp van de gletsiers kunnen opvangen. Vanaf een afstand tussen de buien door hebben we de Fox gletsier gezien.
De gletsier echt betreden en ijsklimmen was te gevaarlijk en ging dus niet door. Geen tocht op het ijs voor ons dus helaas...


In de voetsporen van Abel Tasman (kayakken)
Abel Tasman voer met zijn nederlandsche schip hier aan de andere kant van de wereld en ontdekte Nieuw Zeeland. De zee waardoor hij voer draagt nog steeds zijn naam: De Tasman zee. We trokken onze stoute schoenen aan en zijn diezelfde zee gaan bedwingen. Niet in een groot zeilschip maar in een klein tweepersoons zeekajakje.



In een met kampeerspullen volgestouwde kajak vertrokken we op ons avontuur. Eindelijk kunnen we weer genieten van blauwe lucht en een heerlijk warm zonnetje. We peddelen voorbij eilandjes vol met gekke vogelgeluiden. We zien spelende zeehondpuppies op enkele meters afstand en s'avonds rusten we uit met een lekkere maaltijd bij een knetterend kampvuur.



Na twee dagen varen lopen we terug. Een tocht van 27 kilometer door groen regenwoud, met hier en daar een watervalletje en met uitzicht over de blauwe baaien. Wat een prachtavontuur!








Kamperen in Nieuw Zeeland
Deze week eindelijk de beloofde foto. Het slapen in de auto. Misschien ziet het er voor jullie wat vreemd en ongemakkelijk uit, wij slapen (meestal) prima. Vaker wordt het slapen in de auto zelfs verkozen boven het opzetten van de tent, die een stuk kouder en meer gehannes is.
Het slapen in de auto betekent niet dat we iedere avond op een afgelegen parkeerplaatsje staan met onze auto. We hebben prachtige plekken gehad om te overnachten. In de natuur bij een meer of aan de kust met zonsondergang.

Echter het wildkamperen dat we in Nieuw Zeeland hadden verwacht valt nauwelijks te vinden. Door het hele land poppen bordjes omhoog "no camping". De overheid is al dat gekampeer op openbare plekken duidelijk zat. Dus rijden we vaak naar een camping van de DOC (soort van staatsbosbeheer) of we eindigen op een reguliere camping.
Die laatste bieden ons meteen geweldige luxe. Campings hier zijn uitgerust met een woonkamer met tv, een keuken met oven, magnetron, diepvries en gaspitten. Ze hebben bijna altijd geweldig schone toilet en douche voorzieningen. En ze zijn prima gesitueerd. Daar kunnen de campings in Europa nog wat van leren!


Budget tekort..?
25 euro per persoon per dag. Dat is ons budget en daar moeten we mee uitkomen.
Zoals jullie waarschijnlijk weten of hier konden lezen zijn de Aziatische landen erg goedkope bestemmingen. Onze truc was dus om hier geld over te houden voor de duurdere landen zoals Australie en Nieuw Zeeland. Ons laatste hoofdstuk Zuid-Amerika zal volgens de reisgidsen weer wat goedkoper uitpakken.
Onze analist Loes houdt wekelijks bij of er geld in ons spaarvarkentje kan of niet. Na Azie puilde dit varkentje uit zijn voegen. Hier (in Nieuw Zeeland) verwachtte wij dat hij zou afslanken. Gelukkig luistert dit varkentje niet naar de afslankadviezen van Loes en lijdt hij nog steeds aan overgewicht. Hij is dusdanig "vatsig" dat we in Zuid-Amerika niet op droge crackers hoeven te leven. Gelukkig kunnen we jullie dus meedelen dat er geen tekort is, het ziet er momenteel rooskleurig uit.


Technische gegevens
Dag 32 Kort bezoek aan viewpoint Fox Glacier, gehele dag hevige regenval
Dag 33 Naar Frans Josef glacier en verder, Regen regen regen
Dag 34 Naar Nelson, licht bewolkt geen regen
Dag 35 Abeltasman kayakken, zonnig
Dag 36 Abeltasman kayakken, s ochtends bewolkt en regen, smiddags zonnig
Dag 37 Abeltasman terug lopen, zonnig ligt bewolkt
Dag 38 Autotocht naar Picton, zonnig/ligt bewolkt



Antwoord op jullie
Jose: Hoe slapen jullie tijdens de regen, toch niet in de auto?
Tijdens de regen slapen we juist! in de auto. Zeker met die heftige stortregen hebben we liever een dakje boven ons hoofd dat zeker waterproof is.

Jose: En zijn er veel rondtrekkende nederlanders in N.Z.?
Er zijn verschillende rondtrekkende Nederlanders in Nieuw Zeeland. Zo af en toe komen we er wel tegen.


Sanne: Leuk die Kepler track! Achja, is toch niet zo erg dat het niveau wat aan de lage kant was?
Het was niet zo erg. We hadden lekker veel tijd om er van te genieten. Maar we vinden een beetje uitdaging wel leuk hoor...
9 Responses
  1. Frans en Ria van Lankveld Says:

    Hey loes en erik,

    wat een avontuur. Alleen de foto's zijn al gweldig. Geniet maar met volle teugen en dit zijn reizen waar je je hele leven van kunt nagenieten. Leuke verhalen en zeker de moeite om even te lezen. nou tot de volgende keer en veel reisgenot.
    frans en ria


  2. Anoniem Says:

    Hey hey,,
    Jammer dat je niet op de gletsjer mocht.
    Zo in de auto slapen ziet er wel leuk uit;)
    En dat zeekajakken lijkt me ook wel leuk!!
    Heel veel plezier nog!!
    Groetjes,
    Pauline


  3. Annemie Says:

    Hallo Loessie en Erik.
    Weer een leuke week gehad volgens mij, ondanks de teleurstelling van de niet betreden gletsjer. Hebben jullie nog tijd om daar naar terug te gaan of is dat niet meer mogelijk in tijd en aantl kilometers die je daarvoor moet maken??
    Ik was wel heel benieuwd naar jullie verhaal dit keer. Meestal heb je al iets verteld over de mail wat jullie gaan doen of aant doen zijn.
    Hier gaat alles zijn gangetje. Het mooie weer is voorbij en het is nu weer grijs en kil. Hebben jullie nu weer het mooie weer.
    Tot het volgende weblog.
    Groetjes van Annemie.


  4. Anoniem Says:

    Het is bij Oma nu Maandagmiddag14-30 Mijn tukkie weer gedaan ,en vanmorgen heeft de thuiszorg hulp de kamer weer een goede beurt gegeven(er was geen stof te vinden) Dus kon ik nu in alle rust jullie mooie verslag weer lezen Het is alsof ik weer op school zit in de aardrijkskunde les,met een persoonlijke noot er in verweven Wat heerlijk om jullie zo te zien genieten Ik geniet ook met een mooi leesboek maar helaas nog aan huis gekluisterd Het gaat steeds vooruit. Ik heb zelfs de ochtend en de avond zusters eervol ontslag kunnen geven en kan zelf mijn sok en schoenen weer aan doen Mijn tuin staat heel mooi in bloei Veel bolgewassen bloeien nu. Ik ben ook heel gelukkig dat ik jullie kan volgen Houd de moed er in en doe mijn familie de groetjes Oma


  5. Anoniem Says:

    Lieve Erik en Loes,
    Hier een groet uit Mulhouse, ja,ook met regen.
    Gelukkig is het binnen in het Automobiel-museum droog.
    Papa heeft genoten, zoveel Bugatti's, Amile cars en andere historische auto's heeft hij z'n hele leven niet gezien.
    Morgen reizen we door naar het Iseo-meer in Italië. We gaan er vanuit dat het weer daar beter wordt.
    Leuk die slaap foto, nu kunnen wij ons er wat bij voorstellen.
    En wat een geweldig avontuur die 2 dagen kanoën en daarna de terug wandeling. Jullie voelde je natuurlijk echte ontdekkingsreizigers!
    We weten nu ook wat het is om in het buitenland je mails te moeten checken, soms bagger hoor, dat geklungel met wachtwoorden en foutmeldingen.
    Voor de rest gaat het goed.
    Hartelijke groetjes van Pap en Mam Veenje


  6. Anoniem Says:

    Hoi E&L, wederom leuk om te lezen! Ik zit nu in spanje, helaas nog ijskoud hier. Zijn aan het trainen voor wk in Juni. Mooie rivier hier in Sort, niet te bevaren met een 2 persoons zee kayak ;-) Groet Joep


  7. Unknown Says:

    Wil heel graag weten in wat voor auto jullie slapen!
    Genietse! Katja


  8. Unknown Says:

    Wil heel graag weten in wat voor auto jullie slapen!
    Genietse! Katja


  9. Unknown Says:

    Wil heel graag weten in wat voor auto jullie slapen!
    Genietse! Katja


Een reactie posten