Wekelijkse update; Week 34








Zondag 25 april,
Fox Glacier, Nieuw Zeeland



Deze week:
- KORTOM: de Kepler trekking was... (voor jou als je geen zin hebt het hele onderstaande verhaal te lezen)
De great walk was great
- Zenuwachtig?
- Zware tas?
- Vier dagen?
- Bergen?
- Veel waterval en veel watervallen
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie


KORTOM de Kepler trekking was... (voor jou als je geen zin hebt het hele onderstaande verhaal te lezen)
De Kepler track was makkelijker dan we verwacht hadden. Dit in combinatie met het prachtige weer maakte het tot een heerlijke wandeling. De paden waren goed onderhouden en vooral de tweede wandeldag bood geweldig landschap. Het was 4 dagen lang genieten en Loes maakte 's avonds de hele hut jaloers door een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Terwijl andere zaten te kauwen op 2 minuten noedels en mueslirepen kregen wij nasi met sate, pasta met bacon en zelfgebakken pannenkoeken. Ondanks dat onze voorkeur de volgende keer misschien uit gaat naar een wandeling met wat meer uitdaging raden we de Kepler track zeker niet af.


De great walk was great
Iets zenuwachtig vertrokken we deze week met een zware rugzak voor de vierdaagse trekking door de bergen.

Zenuwachtig?
Ja, wetende dat we 4 dagen buiten het bereik van de geciviliseerde wereld zouden zijn maakt ons een beetje nerveus. De voorgaande 'tramp'van slechts twee dagen maakte ons al aan het zweten met lange wandeldagen, rivercrossings (--> met je wandelschoenen aan door een rivier lopen waarbij het water zeker tot je knieen reikt) en een gevoel van volledige verlatenheid. Met een vier daags avontuur voor de boeg zien we een flinke uitdaging.
De ervaring tijdens deze wandeling is echter anders. De paden zijn prachtig aangelegd, zo breed als een nederlands fietspad loopt er een weg door de heuvels. Zogauw er ook maar een klein stroompje is dat het wandelpad kruist is er een prachtige brug overheen gemaakt. Een steil stuk wordt makkelijk gemaakt door een houten trap die er overheen loopt en de hutten zijn voorzien van doorspoelende wc's en gasbranders.
Het is natuurlijk allemaal ontzettend luxe maar de uitdaging valt ons hierdoor een beetje tegen.

Zware tas?
Ja, stop maar eens alles wat je de komende vier dagen in je mond stopt in een rugzak! Alleen het eten zorgt al voor de nodige kilo's. Nu hebben we natuurlijk wel ligt gewicht voedsel ingekocht maar naast al dat eten moeten er natuurlijk ook toiletspullen, extra kleding, eerste hulp kid, enz. meegenomen worden.





4 dagen?
Volgens de beschrijving bestaat de wandeling uit 4 etappes van ieder 6 uur. De eerste dag bleek al dat wij 'ervaren trampers' de afstand sneller af legde dan van de gemiddelde wandelaar verwacht wordt. Net na het middaguur arriveerde we al in de eerste hut. Ook de opvolgende dagen halverde wij de wandeltijd tot een ruime drie uur. Ondanks foto-stops en mueslireep-pauzes hadden we de tocht waarschijnlijk ook in minder dagen kunnen doen.




Bergen?
Zoals jullie in de beschrijving kunnen zien, klom de route vanaf het meer naar een bergtop om vanaf daar verder te slingeren. De tweede dag liepen we op hoogte en dat bood dankzij het prachtige zonnige weer wijdse uitzichten over de vallei. Een donker blauw meer aan beide zijdes van de bergkam en overal groene heuvels en bemosste toppen. Ook de afdaling van de tweede wandeldag was mooi. Van centerparksachtige watervalletjes naar een sprookjesachtig bos.
Loes voelt zich net Sneeuwwitje als een klein vogeltje ons honderde meters vrolijk fluitend volgt.
Dankzij het mooi weer hebben we erg van de omgeving kunnen genieten.


Veel waterval en veel watervallen
Tijdens de trekking hebben we prachtig weer gehad. Helaas lijken de zonnige dagen nu opgeraakt. We zien nu regen, regen en nog meer regen en daar balen we van!

Na de great walk stond Milford Sound op ons programma (Dat is een soort fiord met tropisch regenwoud, google maar..). De aanzichtkaarten beloven een prachtige dag. Voor ons was het allemaal wat minder fotogeniek. Op de 120 km lange weg naar Milford toe zien we alleen maar grijze lucht en eindeloze regen.
We laten ons niet uit het veld slaan en bekijken de fiord toch van dichtbij met een cruiseboot. Het zicht vanaf het dek is echter beperkt. Voordeel is dat de enorme hoeveelheid water zich een weg vindt vanaf de bergen, en dat betekent veel! watervallen (heel veel watervallen). De cruise is daardoor toch nog indrukwekkend. Vooral als onze boot tot onder! een 100 meter hoge waterval probeert te komen en we het smeltwater in ons gezicht voelen waaien.


Regen regen regen.
Momenteel zijn we de regen meer dan zat. De bezoekjes aan Queenstown en Wanaka afgelopen week zijn niet erg interresant door het slechte weer.
Vandaag is de weg naar de gletser die we wilde bezoeken zelfs afgesloten. Ze verwachten deze dagen in totaal een regenval van 400mm! Dat betekent dat het mooie landschap van Nieuw Zeeland verandert in een regenachtig gebied.
Dus als je vanavond onder jou eigen warme waterval stapt (je douche), denk dan ook even aan ons, en hoop dan met ons mee dat het weer hier een beetje op klaart zodat we volgende week weer enthousiaste verhalen kunnen vertellen.



Technische gegevens
Dag 25 Kepler track, zonnig
Dag 26 Kepler track, zonnig
Dag 27 Kepler track en bijkomen in Te Anau, zonnig
Dag 28 Milford Sound, autotocht en cruise, bewolkt en regen
Dag 29 Autotocht naar Queenstown, bewolkt
Dag 30 Autotocht naar Lake Wannaka, bezoek aan puzzle world bewolkt en regenachtig
Dag 31 Autotocht naar Fox Glacier, heftige regenval

Antwoord op jullie
Annemie: Wat een mooie foto's van Nieuw Zeeland. Gaan jullie daar straks ook wonen, na de wereldreis???
Nee, Loes houdt veelste veel van de Nederlandse gebruiken, keuken en tradities om daar afscheid van te nemen. En het lijkt ons ook wel een tikkeltje saai om zo in de middel of niks te wonen.
7 Responses
  1. Annemie. Says:

    Hallo trekkers.
    Ik had al op internet gezien dat jullie de Keplertrack konden lopen zoals wij op La Palma gelopen hebben. Allemaal kant en klare paden. Met aan weerszijden stenen muurtjes. Te weinig uitdaging voor jullie maar wel makkelijk wandelen. (Is misschien beter voor 50-gers).
    Jullie schrijven over mooi weer tijdens de track. Weeronline gaf hier voor Te Anau echter minder mooi weer aan. Zo zie je maar weer dat een computer ook niet alles weet.
    Een fijne week nog en tot de volgende keer.
    Groetjes,
    Annemie.


  2. Annemie. Says:

    Hallo trekkers.
    Fijn dat jullie goed door de trekking zijn gekomen ook al was hij makkelijker dan verwacht. (Had ik al gezien op reisverhalen op internetsites). Mooi aangelegde paden zoals wij hadden op La Palma. Miscchien is dat toch meer voor 50-gers zoals wij.
    Dat het weer goed is is dan weer een meevaller. Als ik hier keek op weeronline bij Te Anau gaf hij altijd minder goed weer aan.
    Zo zie je maar weer, weeronline weet ook niet alles.
    Nog een hele fijne week, ik ga lekker naar buiten naar het zonnetje.
    Groetjes,
    Annemie.


  3. Anoniem Says:

    Erik en Loes, Oma volgt jullie weer trouw.Zelf ben ik vanmiddag op verjaarvisite van Ruud z'n 21ste verjaardag geweest .Ik kon meerijden met Carla, de vriendin van ome Niels ,die moest helaas bij de Mediamarkt werken. We hebben heerlijk in de zon gezeten. Verder gaat het met mij steeds vooruit Afgelopen Vrijdag mocht ik op een lage stapopfiets fietsen 4keer op en af stappen Steeds meer oefenen Ik baal er ook wel eens van Het duurt mij allemaal veel te lang Ik zou zo graag op mijn eigen fiets zo weg willen rijden , maar helaas. Geduld oefenen Groetjes Oma


  4. Anoniem Says:

    Lieve Erik en Loes,
    Wat jammer van de regen, hopelijk klaart het snel op.
    Hoe slapen jullie tijdens de regen, toch niet in de auto?
    En zijn er veel rondtrekkende nederlanders in N.Z.?
    Hier is alles rustig, mama heeft zich zelf getrakteerd op een fiets met electro-aandrijving, een verademing!
    Gister heerlijk gefietst naar Herkenbosch voor een high tea, het was er uit de kunst en het weer hier is prachtig.
    Hopelijk wordt het bij jullie ook gauw droog en tot de volgende week maar weer.
    Dikke kus van mama uit Baarlo


  5. Anoniem Says:

    Veel succes met het weer.
    Wij hebben inmiddels echt een zomerse temperatuur en veel zon!!!!
    Helaas zijn de bergen in Noord-Holland van mindere kwaliteit.
    Veel plezier weer komende tijd,
    groet Joep


  6. Sanne Says:

    Ha Loes en Erik!

    Leuk die Kepler track! Achja, is toch niet zo erg dat het niveau wat aan de lage kant was? Heb je tenminste extra goed van het weer kunnen genieten ;).
    Veel plezier verder!!!

    xxxx


  7. Inge Says:

    Hey Loes en Erik!

    Internet was de afgelopen dagen nauwelijks te gebruiken hier, maar ik heb nu eindelijk jullie verhaal weer kunnen lezen! Klinkt allemaal weer geweldig, maar hopelijk is het weer ondertussen alweer wat beter geworden daar. Hier is het herfst, maar nog altijd lekker weer. Geniet ervan daar!

    Groetjes vanuit Zuid-Afrika!


Een reactie posten