Wekelijkse update; Week 32







Zondag 11 april
Lake Tekapo Nieuw Zeeland




Deze week:
- Pasen in Nieuw Zeeland
- Niet Crashen met de auto maar crashen in de auto
- Prachtige dieren spotten
- Prachtige natuur
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie

Pasen in Nieuw Zeeland
Dankzij al de chocolade verwensels en het bezoek van een huppende haas met gekleurde eieren hebben jullie waarschijnlijk gemerkt dat het pasen was afgelopen weekend. Hopelijk hebben jullie fijne dagen gehad?
Wij hebben in ieder geval genoten van ons eigen paasontbijtje. Een gekookt eitje, en een stukje zelf (nouja eigenlijk door onze goede gastvrouw) gebakken paastaart. Dankjewel Pep!


Niet Crashen met de auto maar crashen in de auto
Het is tijd om Christchurch te verlaten en zelf op pad te gaan voor onze roadtour door NZ. Dit doen we lekker op onze eigen manier; Levend in ons huurautootje. Het was een tegenvaller dat de achterbank niet naar voren geklapt kan worden maar het lukt ons toch om tegen de avond ons vervoersmiddel om te toveren tot slaapkamer. Volledig omlaaggeklapte stoelen bedekt met slaapmatje en warme slaapzak zorgen voor voldoende comfort voor de nacht. Een koelbox, een doos met levensmiddelen en ons benzine brandertje vormen de inhoud van de keuken, en een map met literatuur instant chocolademelk en een lekkere trui zorgen voor een goede schuilplaats in de regen. Een camper huren? Nergens voor nodig :-)


Prachtige dieren spotten
1. Kijk nu je kamer eens even rond....
2. Bedenk nu een dier dat niet in de ruimte zou passen waar je nu zit.
3. Zijn hoofd zou aan je linker kant door de muur naar buiten steken terwijl zijn staart aan je rechterkant een gat in de muur zou slaan omdat zijn omvang zo enorm is.*

4. Waar denk je nu aan?
5. Nee, we hebben het niet over een dinosaurier. Die leven al lang niet meer....
6. Heb je een dier in gedachten? Waar denk je aan..?
7. We zullen het verklappen, we hebben het over de walvis!

Deze week regelde we namelijk een boottoer om deze grote zoogdieren van dichtbij te bekijken. Zoals de naam het al zegt; wal-VIS, zwemt dit dier normaal gesproken onder water. Gezien we een toer maakte op een normale boot en niet op een onderzeeer hebben we slechts een klein stukje van de joekel gezien (de boven kant van zijn rug en zijn staart).
Ondanks dat we het dier niet volledig konden zien was zijn aanwezigheid indrukwekkend. Zo'n groot beest dat op enkele meters van ons vandaan in de zee drijft... Ongelofelijk.
Op de terugweg zien we albatrossen trots boven de zee vliegen en een school vrolijke dolfijnen om onze boot springen. De dolfijnen springen, racen en dollen vrolijk rondom onze catamaran. Wij kunnen ondertussen niet geloven dat we echt hier zijn en dat we echt wilde dolfijnen en een walvis hebben gezien.

P.s. * We zijn bij deze tekst uitgegaan van een normale woonkamer/slaapkamer/studentenkamer/computerkamer of appartement. Mocht je dit verhaal nu lezen in een grote aula, een bieb, of een huis zo groot dat er makkelijk 5 walvissen in zouden passen. Dan bij deze excusses voor de misleiding.

P.p.s. Om ons raadseldje niet meteen weg te geven staat hier geen foto van de giant (past er natuurlijk niet op he). Voor foto's van de boottocht moet je toch weer even naar ons fotoboek.



Prachtige natuur
Nieuw Zeeland heeft 1 grote trekpleister; dat is de natuur. Dat de natuurlijke landschappen hier de moeite waard zijn daar zijn we het nu al helemaal mee eens.

De prachtige stoere kust van Kaikoura (incl. zeehouden die Loes helemaal geweldig vond zie ook weer ons fotoboek), een uurtje rijden later zitten we in een droog rotsachtig landschap. We wanen ons even op de maan. Dan weer een eindeloze heuvelachtige aaneensluiting van schapenwijdes met hier en daar een boerderij.


Een dag later doen we een trekking met besneeuwde toppen in de verte, terwijl de heuvels ons doen denken aan de alpen. Nu zitten we weer bij een meer zo blauw dat het zo in een prentenboek zou passen. De ongereptheid en diversheid van het landschap is overweldigend.


Technische gegevens
Dag 11 Autotocht naar Kaikoura, licht bewolkt
Dag 12 Walvisvaren afgelast, wandelen en zeehonden spotten, Kaikoura. Regen
Dag 13 Walvistocht Kaikoura, Hotsprings Hammer springs
Dag 14 Winkelen, Verjaardagsbezoek, Christchurch, autotocht tot Mt. Sunmer, Strak blauwe lucht
Dag 15 6 uur durende trek bij Mt. Sunmer
Dag 16 Autotocht naar Lake Tekapo, strak blauwe lucht
Dag 17 Wandeling bij Lake Tekapo, zonnig


Antwoord op jullie
Annemie: "Gaan jullie zelf ook nog een trekking doen op eigen gelegenheid nu jullie zoveel daarover geleerd hebben. Of schrikt dat af met al die spinnen en giftige slangen??"
Nieuw Zeeland is super veilig, juist omdat al die enge giftige dieren hier niet voorkomen. Geen slangen spinnen of schorpioenen om bang voor te zijn. Heerlijk! Die trekking doen we dus wel.

Annemie: "Hoe is het links rijden. Went dat snel of zit je op eenzame stukken weg steeds aan de rechterkant??"
Erik (onze bestuurder): Ik rechts rijden? Hoe kom je erbij ;-) , laten we zeggen dat het went en dat je geregeld een campertje rechts ziet rijden.

Simone: "Wie Sjoerd hebben jullie getroffen in Australie?"
Ja Simone, de Sjoerd die jij kent uit Venlo, is de Sjoerd waar wij gezellig een biertje/australisch wijntje mee hebben gedronken. Sjoerd nog bedankt voor de gezelligheid (en de drop natuurlijk)!

Oma: "Het zal mij benieuwen wanneer jullie mijn broers gaan ontmoeten? Daar krijg ik zeker wel een mooi verslag van?"
Komende week gaan we op bezoek bij Jack en June. Volgende week kunt u daar dus meer over lezen.

Mamma Veenje: "
Nu fijn met een eigen auto, wat een luxe zeg. Ben je daar ook lid van de ANWB pech onderweg of zoiets?"
Bij het huur van onze auto zit 24uurs roadservice inclusief. Dus we kunnen de Nieuw Zeelandse 'ANWB' gewoon bellen als er iets met de auto zou zijn.
5 Responses
  1. Annemie Says:

    Hello reizigers

    Wat hebben jullie weer leuke dingen beleefd. En dat Nieuw Zeeland mooie natuur heeft dat weten wij al van Gilles, onze reisgenoot van 82 jaar in Egypte. Toen we die 2 heren vroegen waar wij ook zeker een keer naar toe moesten gaan noemde hij dus Nieuw Zeeland.
    Slapen jullie niet in het tentje? Is dat te koud of heb je dat niet meer?
    De Paaseieren zijn op. Gisteren de laatste opgegeten (de pure!!, niet zo lekker dus). Het is hier heel zonnig maar koud. De wind komt uit het noordoosten. Wel heerlijk om te wandelen. Alleen de besneeuwde toppen moeten we erbij denken. Maar het Reindersmeer blijft mooi!!!!
    Veel plezier deze week en tot de volgende keer.
    Annemie.


  2. Anoniem Says:

    Ha, Loes en Erik,
    Wat weer een mooie foto's, jullie zien er anders nog goed uit!
    Blij wat te horen, het sms berichtje is gister ook goed aangekomen.
    Wij zijn terug van een heerlijk weekendje Zuid Limburg, wat is het daar toch mooi, eigelijk hoef je niet ver weg om toch te genieten.
    Leuk om te horen dat jullie toch in de auto slapen, zien we daar de volgende keer een foto van?
    Fijne week gewenst,
    Groetjes Mam uit Baarlo


  3. Anoniem Says:

    Erik en Loes,ik heb een foto van Loes per e-mail naar jullie gestuurd als teken dat ik jullie website heb bekeken Ik was vanmorgen weer bij mijn fysio;Erik Rispens.Die is in zijn eentje in een busje 2 keer de wereld in de ronte geweest ,en gaf mij deze tips Het bekijken waard;

    Doub+full Sound.
    Stewar+ Island
    Arthur"pas
    Lewis Pas
    Mooi om te rijden Leuk hé dat hij zo met Oma meeleeft Hij moest eerst wel weer wennen aan een vaste baan Hij is ongeveer van jullie leeftijd
    Doe de groeten aan mijn broers Jack en Theo Bleeker Veel liefs van Oma


  4. Anoniem Says:

    Hey hey,,
    Super vette foto's (vond mijn vriendinnetje ook, vooral de slapende zeehond en zonsondergang)
    Ze dacht dat jullie het over een olifant hadden, maar er passen wel meer dieren niet in mijn kleine kamertje, maar walvis wordt wel heel moeilijk.
    Haha en in de auto slapen, klinkt wel grappig!
    Ik moet voor school straks ook een beetje gaan survivelen/trekken, wordt wel cool, ik heb er echt zin in.
    Oh ja en eerste stagedag ging niet zo goed, maar morgen weer dus hopelijk gaat het dan beter!

    Nog heel veel plezier!!!
    Xjes,,
    Pauline


  5. Marleen W Says:

    Hee jullie die het jaar van je leven beleven!

    Ik liep een paar weken achter en heb nu alle verhalen achter elkaar bij gelezen en het wordt met de week mooier!
    Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken! Lijkt me heerlijk om lekker in je eigen auto rond te kunnen tuffen. Al klinkt de slaapplaats me nog niet erg aantrekkelijk in de oren ;) Maar jullie zijn nu vas al heel wat gewend.
    Haha, ik had ook gedacht dat het Opera house helemaal wit zou zijn. Thx voor deze correctie.
    De foto's zijn erg mooi, maar ik snap dat het nog veel overweldigender is als je er werkelijk zelf staat.
    Over het raadseltje.. in mijn kamer past denk ik nog geen halve walvis :)
    Ik heb deze week nog vrij, ben net terug uit NYC, wat ook zeer geslaagd was! Daarna begin ik aan gynaecologie..
    Met al die verschillende weersomstandigheden ben ik nu al benieuwd hoeveel jullie bagage zal wegen op de terugweg. Kopen jullie ook in ieder land souvenirs?

    Groetjes Marleen


Een reactie posten