Wekelijkse update; Week 27







Zondag 6 maart
Beijing




Deze week:
- Verboden stad
- Chinese muur
- Olymisch stadion
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie


Een hele week beijing dit keer...

Verboden stad
De historische stadskern van Beijing (nu ook wel de verboden stad genoemd) was bijna 5 eeuwen lang het leefgebied van opeenvolgende keizers. Vanuit de purpuren stad (de oorspronkelijke naam) regeerde de keizer over het land bijgestaan door tienduizende functionarissen, eunuchen, bediendes en concubines.
Het is een groot complex met kleurige tempels, paleizen en gangen. Wij lopen over het pad ooit gereserveerd voor de keizer en we bewonderen samen met vele duwende en dringende chinezen de paleizen met hun gouden tronen en versiersels. Het is een groot complex maar het sfeertje dat er ooit gehangen moet hebben is nu ver te zoeken. Gelukkig is het wel heel mooi.




Chinese muur
"Wie de chinese muur niet heeft bezocht is niet in China geweest..." dit is een bekende uitspraak over China.
Dat laten wij ons natuurlijk niet gebeuren en dus liepen we deze week 10 km over het immense bouwwerk.
De muur kronkelt op een indrukwekkende wijze door het verlaten landschap van China. De eerste chinese keizer bedacht ongeveer 200jaar VC om met 300.000 dwangarbeiders de bestaande vestigingsmuren met elkaar te verbinden tot 1 groot bouwwerk. De muur is in de opvolgende jaren verschillende keren doorgebroken maar ook weer versterkt en hersteld. Ook momenteel worden stukken gerestaureert en opgeknapt. Hierdoor is het stuk dat wij bewandelen in goede staat.

De route die we lopen wordt nauwelijks bezocht door chinese toeristen dus afgezien van enkele kleine groepjes westerse toeristen is er niemand op 'ons' stukje muur. Het is af en toe flink klimmen omdat de muur midden over de aanwezige heuvels is gebouwd maar het uitzicht is geweldig! Tot aan de horizon zie je de muur door de verlaten rotsige heuvels slingeren. Geweldig!






Olymisch stadion
Opnieuw een indrukwekkend bouwwerk. Nu niet duizende jaren oud maar gebouwd voor de olympische spelen van 2008. In een modern museum zien we wat voor kunstige stadia er uit de grond zijn gestampt. Het is is ongelofelijk wat er voor dit evenement allemaal is gebouwd. Erik vindt het leuk om de wildwaterbaan en het vogelnest (hoofdstadion) te zien, en ook het zwemstadion heeft een aparte vorm/kleur. Loes kan de immensheid niet zo waarderen. Loes: " Ik vindt het belachelijk dat er in een land waar 1 op 10 mensen nog onder de armoedegrens leeft zo'n miljoenen bouwwerken neer te zetten voor een 'spelletje'." Hoe dan ook, indrukwekkend is het wel.







Technische gegevens:Dag 43 Tempel Taiyuan bekijken hoge snelheidstrein naar Beijing
Dag 44 Verboden stad en tempel van de hemel Beijing
Dag 45 Zomerpaleis Beijing
Dag 46 Olympisch stadion Beijing
Dag 47 Trekking over de grote muur Beijing
Dag 48 Shoppen en acrobatenshow Beijing
Dag 49 Beijing
Hele week ligt blauwe/ ligt bewolkte lucht met temperatuurtje van +/- 3 graden






Antwoord op jullie:
Sanne: Jullie nog een hele trip voor de boeg!! Heerlijk toch!!??
Natuurlijk is dat heerlijk!!! We genieten van iedere dag. Al lijkt de tijd steeds sneller voorbij te vliegen.

Familie van de Beuken: Maar wat staat jullie nog allemaal te wachten!?
Wat ons nog allemaal te wachten staat weten we niet. Dat is juist het mooie van het reizen. Iedere dag is verassend. Vaak positief af en toe tegenslagen. Maar hoe dan ook hebben we er erg veel zin in.

Gerry: China...zie ik daar sneeuw liggen op de daken?
Dat klopt. sneeuw in China. Hier in het Noorden is het flink koud en heeft het 1 dag gesneeuwd. De sneeuw bij de tempels is een heel apart gezicht. We zijn blij dat we ons niet hebben laten afschrikken door de kou want noord china was erg gaaf. Tegelijker tijd zijn we wel blij dat we weer naar het iets warmere zuiden gaan.

Annemie: Erik, is de baard erweer af?
Ja de baard is er af. En waarschijnlijk de rest van het haar ook snel genoeg.

Malou: Ja Erik, je mag m gerust laten staan hoor, staat leuk!!! (of zeg ik nu iets heel stoms, Loes? ;)
haha wat een commentaar toch op Erik zn baardje. Hier tussen de andere reizigers is het heel normaal om je niet dagelijks te scheren maar jullie thuis kijken er nogal van op. Loes vindt het baardje prima staan hoor. Maar zonder is ook wel weer leuk :-).
5 Responses
  1. Annemie. Says:

    Ni hao reizigers.
    Wat weer veel gezien deze week. Is het China avontuur nu op en gaan jullie rechtstreeks naar Hongkong of gaan jullie nog effe door met het bekijken van China.
    Hier in huis barst de voorjaarsschoonmaak toe. De bedoeling is flink klussen. We houden jullie wel op de hoogte.
    Nog veel plezier in china en hoe zit het met de taal. Spreek je al een beetje chinees of eet je nog alleen maar chinees.

    Groetjes uit Venray.
    Annemie.


  2. Sanne Says:

    Vet man die Chinese Muur!!! :D :D


  3. Anoniem Says:

    Lieve Erik en Loes,
    En hebben jullie in het park van de "Tempel van de Hemel" ook flink met de chinese bewoners mee gesport?
    Mama heeft er destijds zo van genoten, al die aktieve mensen met hun trasistor radiootjes in het park.
    Erg leuk om weer al jullie belevenissen in Beijing(Peking) te lezen.
    Hier vriest het in de nacht en overdag is het stralend mooi weer.
    Doei, groetjes mam uit Baarlo


  4. Anoniem Says:

    Erik en Loes Nu ook Oma weer een keer. Afgelopen Zondag ben ik op verjaarvisite geweest van Warner Die is 15 jaar geworden en kreeg een prachtige boot van zijn vader cadeau Wel ongeveer 5a6 meter lang. Hij wil in en rond Dokkum er touristen mee gaan vervoeren Een bisnis beginnen Leuk hé Hij is zo goed als nieuw Je kunt de vissen onder de bood zien zwemmen Geheel van wit en blauw kunststof Een juweeltje Met Oma gaat het uitstekend a's,Vrijdag mag ik met de Fysioterapeut proberen los te lopen Ik voel mij af en toe een klein kind. Maar in huis loop ik al veel los van stoel naar stoel En ook al een paar treden op een huishoud trapje Ik heb veel kracht in mijn benen Het is hier deze dagen steeds stralen mooi weer. Veel liefs van Oma


  5. Malou Says:

    Ow nee hoor ik weet ook wel hoe dat gaat tijdens het reizen, wilde alleen maar even laten weten dat ik het baardje erg leuk uit vind zien :) Gaaf dat jullie over de Chinese muur gewandeld hebben, ziet er mooi uit! Zo'n Olympisch stadion is dan wel een ander uiterste, kan me voorstellen dat het niet helemaal je ding is Loes. As we speak zijn ze in Zuid-Afrika bezig om weet ik hoeveel gebouwen uit de grond te stampen voor het WK 2010, bizar dat er zoveel mensen zijn in dat land zonder voldoende eten en schoon drinkwater maar er ineens wel geld is voor zo'n bouwwerken...

    Maar goed, op naar Hong Kong :) Veel plezier tijdens het laatste stukje China!

    xx


Een reactie posten