Wekelijkse update; Week 43









Zondag 27 juni,
Rurrenabaque Bolivia


Deze week:
- Een jaartje ouder
- Anaconda's en krokodillen
- Oranjegekte
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie

Een jaartje ouder
Allereerst: IEDEREEN VAN HARTE BEDANKT VOOR DE FELICITATIES!

Erik: "Een pannenkoek met een 29 erop als ontbijt, de hele ontbijtzaal die happy birthday zingt. Een bordje hutspot met een gehaktbal als lunch in een Nederlands cafe. Jammie! Nederlandse dropjes en een echt voetbal shirt als cadeau. En vooral een hele dag lekker relaxen. Een geweldige dag gehad."

Loes: "Mijn verjaardag begon met ontbijt op bed. Een echt kaarsje om uit te blazen, juj. De rest van mijn verjaardag staat in het teken van de toer naar de pampas. Het is zeker wat anders dan normaal. Om op je verjaardag krokodillen te spotten. Om 's avonds met jungle geluiden op de achtergrond onder een muskietennet in slaap te vallen. het was een leuke dag maar ik voelde me daardoor niet echt jarig. Volgend jaar dus maar een dubbel feestje..? Echter toen we zondag terug kwamen en ik al jullie berichtjes zag voelde ik me toch nog een beetje jarig.
Dankjewel allemaal dat jullie aan mij hebben gedacht!


Anaconda's en krokodillen
Pfiew, wat is het warm op zeeniveau. We zitten we in een Jeep, de zon schijnt fel door het raam en onze rug plakt aan het leer van de zitting. we zweten als kaas in de magnetron en hobbelen over de onverharde weg. Het zandpad lijkt oneindig. Na een 18-urige busrit is de vier uur extra in een jeep niet het eerste waar je aan denkt. Gelukkig komt er wel een einde aan de weg en arriveren we aan het water.

In de boot is het een stuk prettiger. Een briesje blaast Loes haar haar uit haar gezicht, het zonnetje verwarmd onze huid, en meteen biedt de kant uitzicht op de inwoners van de pampa: krokodillen. Honderden krokkies liggen langs de kant naar het water te loeren. Hun gladde huid glinstert in de zon. Er liggen heel wat tasjes, schoenen en portomonees in het zonnetje te luieren. Helaas hebben deze dieren uit de oertijd geen honger vandaag. De enige actie die we zien is hoe ze zich langzaam in het water laten glijden. Of met hun oogjes net boven het water uit ronddrijven.

Op de tweede dag is er meer actie. We gaan op zoek naar Anaconda's! We krijgen rubberen laarzen om het moeras in te gaan. De eerste meters gaan goed. Luid lachend en kletsend (om de eventueel aanwezige dieren toch nog maar even op afstand te houden) stappen we de swomp in. Het lachen vergaat ons echter snel. De kniehoge laarzen blijken onze voeten niet droog te houden. Lieslaarzen waren beter op hun plaats geweest geweest. We zakken weg tot halverwege onze bovenbenen. Voor we het weten lopen de laarzen vol met bruine stinkende moddersmurrie. Gatver! Een uur lang ploeteren we op zoek naar de wurgslang. Helaas zonder succes. Achteraf horen we dat we nog geluk hebben gehad. Een meisje uit een andere groep is aangevallen door een krokodil. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat ze een grote wond ter hoogte van haar knie heeft.

Ps. Toch een foto van Erik met een 2,5 meter lange anaconda hier. Hoe dat kan.. Dit is het huisdier van een lokale man. Na vergeefste pogingen om de slang in zijn eigen leefomgeving te vinden besloot onze gids dat we hem op deze manier toch van dichtbij konden zien. Ja we weten dat dit niet echt ecologisch verantwoord is, maar we hebben hem hier niet voor betaald dus voelde we niet dat we gevangen houden van de slang in een actieve manier supporteren. En Erik vond het toch wel erg stoer om deze sterke killer door zijn hand te voelen glippen.




Na in een hangmat te zijn bijgekomen van dit vieze geploeter gaan we op zoek naar ons avondeten. Pirania's. Vissen op deze dieren blijkt niet moeilijk. De zwemmende pitbulls happen naar het aas als hongerige honden een steak aan zouden vallen. Toch is het nog niet makkelijk om de visjes in de boot te krijgen. Vaak gaat de pirania er met het aas vandoor en komt de haak leeg uit het water. De vangst is echter groot genoeg om s avonds met de hele groep (met uitzondering van de geen visetende Erik) van te smikkelen. Wat trouwens niet heel bijzonder smaakt.

Al met al hebben we mooie dagen gehad in de bush. Verschillende aapjes gezien, de anaconda, kaaimannen en krokodillen en Erik heeft zelfs gezwommen tussen de roze rivierdolfijnen. Een afwisselend avontuur.






Oranjegekte
Geen oranje vlaggetjes, geen voetbalgatgets en geen beessies voor ons dit jaar. Wel het voordeel dat we lekker doen waar we zin in hebben en dus iedere wedstrijd van de worldcup kunnen zien. De bolivianen zijn gek op voetbal. Als mensen ons vragen "donde vives?" Dan is Erik zijn antwoord: "el nouvo champion del mundial". In grote steden zijn tv schermen gezet om de wedstrijden te kijken, en alle kroegen hebben de tv aan staan tijdens de wedstrijd. Dus we hoeven het echt niet te missen. Erik is zo gefocust op de worldcup dat Loes een oranje voetbalshirt heeft gekocht voor zijn verjaardag. Dus aan deze kant van de wereld moedigen we gezellig mee aan.


Technische gegevens
Dag 26 Vieren van Erik zijn verjaardag in La Paz
Dag 27 La Paz ontdekken Dag 28 Bus naar Rurrenrabaque
Dag 29 Toer boeken in Rurrenrabaque Nederlandsvoetbal kijken
Dag 30 Loes haar verjaardag, Toer naar pampas, boottocht
Dag 31 Pampas, het moeras in, en pirania's vissen
Dag 32 Pampas, Dolfijnen en anaconda spotten


Antwoord op jullie
Greet: "Gaan jullie niet naar Guatamala?"
Nee helaas. Slechts 3 maandjes in Zuid amerika maakt dat we moeten kiezen. En we hebben gekozen voor Peru, Bolivia, Argentine en Brazilie. We hebben un al het gevoel dat we niet alles kunnen zien dus meer past er echt niet meer bij.

Marleen: "Isla del Sol daarentegen klinkt geweldig. Is het daar ook minder toeristisch?"
Jep, natuurlijk zijn er restaurantjes, hostelletjes en souveniersverkopers op Isla del sol. Maar de algemene sfeer straalt iets authentieks uit, en niet iets commercieels. Heel plezierig dus en echt een aanrader!

Hai en Stans: "En hoe hebben jullie de verjaardag van Erik gevierd? En gaan jullie de verjaardag van Loes vieren?"
Zie hierboven :-)

Oma Sinnige: "Van harte gefeliciteerd met je ????zoveelste verjaardag?"
23 jaar is Loes geworden.
6 Responses
  1. Geert en Annemie Says:

    Hallo avonturiers.
    Wat jullie nu met eigen ogen zien en beleven zien wij op discovery en vroeger met jouw Loes in de dierentuin. DIe afstand (de TV of een glazen wand) is voor mij wel nodig, wamt ik ben niet zo dierenvriend als jij. Houd maar genoeg afstand van deze lieverdjes, met met de krokodillenman Steve ?? uit Australie is het toch maar een keertje verkeerd afgelopen. En wij willejn jullie wel in zijn geheel weer begroeten op 24 augustus.
    Avontuur genoeg geweest deze week en ik weet dat jullie alweer genoeg avontuur te wachten staat. Pas goed op jullie zelf en tot de volgende week.

    Groetjes,
    Geert en Annemie.


  2. José Says:

    Lieve jongelui,
    Wat zijn we blij om weer wat van jullie te horen, het was helemaal stil afgelopen week, geen contakt, wel wat griezelig hoor!
    Wauw, wat een nare beesten allemaal!
    Erik, wat zal je genoten hebben van de hutspot, smaakte het net zo als bij mama?
    Wij hebben een leuke week in Friesland doorgebracht, mooi weer, lekker gefietst en natuurlijk met de Oma's op stap.
    Geniet maar weer lekker van de aankomende week!
    Groetjes van,
    Pap en Mam Veenje


  3. Sanne Says:

    Gaaf zeg die anaconda en die krokodillen. En die roze dolfijnen! Wat gaaf om die te zien! Die komen alleen daar voor toch?
    Maar dat jullie aan de andere kant van de wereld nog van wortelestamp genieten dat snap ik dan weer niet he! Jakkie!! Haha!

    Have fun!
    xxx


  4. Anoniem Says:

    Omg, verjaardagen helemaal vergeten. Nog van harte gefeliciteerd!!! :) Veel plezier nog de komende weken en tot snel.

    Gr Sander


  5. Anoniem Says:

    Erik en Loes Oma was vanmorgen weer naar de fysio en tegen die Erik (ook een wereld reiziger) vertelde ik waar jullie nu zaten Hij leeft altijd met me mee en was ook bij die moerassen met die krokedillen geweest Wat krijg ik hier weer mooie contacten door
    Het word hier al aardig heet. Morgen maar vroeg naar de supermarkt. Zal je goed op Loes passen Ik dacht dat ze van jou leeftijd was Maar is nog een jong kippetje Veel liefs Oma


  6. Marleen W Says:

    Mooi verhaal weer! En leuk die foto waar Erik met al die visjes op staat.
    Fijn om te weten dat jullie het WK ook volgen ;).
    Liefs Marleen


Een reactie posten