Wekelijkse update; Week 41







Zondag 13 juni,
Machu Pichu, Peru



Deze week:
- Oeps, een beetje te laat deze week
- Over de Salkantai Trek
- We klimmen net niet hoger dan de Mount Blanc
- Machu picchu
- Technische gegevens
- Antwoord op jullie


Oeps, een beetje te laat deze week.
Sorry dat we wat later zijn met de update van deze week!
Afgelopen dagen zijn we op pad geweest en zaten in de bergen zonder internetverbinding.
Maar met redelijk lente weer en spannende voetbalwedstrijden missen jullie onze update waarschijnlijk niet zo hard. Toch..?



Over de Salkantai trek
"De inka trail" is het oorspronkelijke pad van de Inka's dat leid naar de verborgen stad. Helaas is het aantal mensen dat dit pad mogen lopen door de overheid beperkt tot 500 per dag waardoor de tochten erg duur en volledig volgeboekt zijn.
Dus trekken wij naar de Machu picchu via een andere weg: de Salkantai trek. Deze trek wordt door National Geographic Adventure Travel Magazine genoemd bij de 25 beste trekkingen van de wereld. Dus dat moet wel mooi zijn toch?
Het is een 5-daags programma, de eerste 4 loop je door de bergen naar het toeristenstadje onder bij Machu Picchu en de 5de dag beklim je de 2000 traptreden om daadwerkelijk in de stad te komen.
De wandeling was normaal gesproken voor ons prima te doen. Helaas speelde er bij ons beide maagdarmproblemen waardoor het nog een hele kunst was de tocht te volbrengen. Toch hebben we genoten van de wandeling door het andesgebergte.


We klimmen net niet hoger dan de Mont Blanc
Het hoogste punt van onze wandeling is op 4600 meter boven zee niveau. Nog stijgen er hoge sneeuwpieken boven ons uit terwijl we de laatse meters naar boven sjokken.
Eenmaal boven blijft ons hart tekeer tegaan alsof er een olifant vanuit onze ribbenkast zich naar buiten wil stampen. Die zelfde olifant drukt onze longen samen waardoor genoeg zuurstof krijgen een hele opgave is.
Na enkele minuten pauze blijft onze ademhaling alsof we een marathon aan het rennen zijn.
Erik heeft het zwaar, voelt zich misselijk duizelig en heeft hoofdpijn. Toch is het een geweldige beleving om op deze hoogte een offer te brengen aan de inka goden en ons eigen tempeltje te bouwen.

Hoe dan ook zal het 'een adembenemend hoogtepunt' van onze reis blijven, maar dan wel in letterlijke zin.

Machu picchu
"Plots stond ik voor de muren van ruïnes en huizen, de beste kwaliteit Incabouwkunst. De muren waren moeilijk te zien, daar ze in de loop der eeuwen gedeeltelijk waren overwoekerd door bomen en mos, maar in de schaduw van bamboe-bosjes en dicht vervlochten klimplanten waren hier en daar muren zichtbaar van witte granieten blokken, die met grote precisie waren uitgehouwen en waren samgengevoegd. Er waren schitterende tempels en koninklijke huizen te zien, een groot plein en tientallen huizen. Het leek wel een droom"
Dit schrijft professor Hiram Bingham in zijn boek "De ontdekking van Machu Picchu" Deze Amerikaanse professor Hiram Bingham is enige tijd op zoek naar Vilcabamba, de laatste schuilplaats van de Inca's als hij op 23 juli 1911 per ongeluk Machu Picchu ontdekt.
Wij verkennen deze stad 13 juni 99 jaar later. Het terein is van planten ontdaan waardoor de stad er onaangetast uitziet. De verhalen die onze gids verteld zijn indrukwekkend. Vanaf de heuvel over de stad uitkijken is een hele belevenis. Helaas veranderd de tocht voor Loes snel in een vlucht naar de toiletten en kunnen kan zij niet langer van de stad genieten. Erik voelt zich weer prima en verkent de stad zoals Hiram dat bijna 100 jaar geleden deed. Erg onder de indruk.





Technische gegevens
Dag 10 Cusco verkennen, koud maar zonnig
Dag 11 Tour naar de Sacred valley van de inka's Cusco, koud maar zonnig
Dag 12 Voorbereiden op trekking, koud en ligt bewolkt
Dag 13 Dag 1 van trekking, koud maar zonnig
Dag 14 Dag 2 van trekking, op de top, koud maar zonnig
Dag 15 Dag 3 van trekking, koud maar zonnig
Dag 16 Dag 4 van trekking, koud maar zonnig
Dag 17 Dag 5 van trekking, bezoek machu pichu nachtbus naar cusco, koud maar zonnig


Antwoord op jullie
Jose: "En wat weer een belevenissen, zijn jullie nooit moe van al die indrukken steeds maar weer?"
Als we moe zijn houden we gewoon even pauze. Daarbij is het ontzettend leuk om al die nieuwe dingen te ervaren dus dat houdt ons prima op de been.
7 Responses
  1. Annemie Says:

    Mooi, mooi, mooi!!
    Ik ben eigenlijk een beetje sprakeloos van jullie bergtocht met gezondheidshindernissen. Hopelijk is het lichaam nu weer een beetje hersteld!!
    Wat staat ons volgende week weer voor verrassends te wachten??
    Heel veel groetjes,
    Annemie.


  2. Anoniem Says:

    Oma reageerd ook al weer snel ,ik zat er steeds al naar uit te kijken,het is net een spannende roman WANT AAN JULLIE TE ZIEN ZIT HET MET DE LIEFDE OOK NOG WEL SNOR.HOUDEN ZO.
    zELF BEN IK VANMORGEN VOOR HET EERST NAAR DE BAKKER GEWEEST MET DE ROLLATER ,EEN HELE OVERWINNING hET STAAT GELIJK AAN JULLIE MET EEN BERG BEKLIMMEN MAAR WE ZIJN BEIDE BLIJ EN DAAR GAAT HET OM

    gROETJES oMA


  3. Malou Says:

    Erg mooie verhalen daar vanuit het verre Zuiden! Gaaf dat jullie die trekking gedaan hebben en ondanks de vervelende bijwerkingen hebben doorgezet om het eindpunt te bereiken. Nog even lekker wat cultuur opsnuiven deze laatste maanden, gaat inderdaad snel zeg! Hebben jullie niks meegekregen van alle gekheid om Joran van der Sloot, trouwens?

    Hopelijk kunnen we snel weer een keertje skypen!!

    Liefs


  4. Sanne Says:

    WAT ONTZETTEND GAAAAAAAAAAAAAAAFFFFFFFFFF!!!!
    That's all I can say... :p


  5. Marleen Says:

    Inderdaad super gaaf! Machu Picchu is iets wat ik nog super graag wil gaan zien. Heel erg vet dat jullie het al beleefd hebben! Wel heel erg vervelend dat je er niet zo van hebt kunnen genieten Loes. Hopelijk blijven jullie buikjes de rest van de reis rustig.
    Staat er nog iets extra speciaals in de planning voor je verjaardag Loes?

    Liefs Marleen


  6. Rene en Natasja Says:

    Hey Loes en Erik,

    Super verhaal weer! We willen jullie nu alvast een fijne verjaardag wensen, omdat we morgen een weekje op vakantie gaan naar sharm el sheik in Egypte! Dus maak er een mooie dag van!

    Groetjes Natasja en Rene.


  7. Anoniem Says:

    Hoi Erik en LoesOp de eerste plaats harlelijk gefeliciteerd met jullie verjaardagen.
    fijn om een heel jaar alles anders mee te maken dan in ons mooie landje.
    zo net met een ladder de boom in geweest kersen plukken, heerlijk.
    Maandag nog in het klooster geweest waar je ma werkt. jammer ze was vrij , groet haar van mij.Mischien zie ik haar morgen wel dan is er een braderij in het klooster. waar ik samen met tinie naar toe ga. gaan jullie niet naar Guatamala? Wat schrijven jullie toch mooi over al die ervaringen ik geniet er van Over enkele weken brengen we Joep en susan naar het vliegveld in duseldorf. voor hun 7 weken sri-lanka en Nepal. maar lieve mensen ik wens jullie weer heel veel fijne momenten Groet Greet


Een reactie posten