Wekelijkse update: Week 1






Maandag 7 september 14 uur Lindau
Lunch aan de bodensee!!



Het eerste boekje is uit(gefietst) :-) het was soms bikkelen maar ook heel veel genieten.

Deze week:
- Fietsen langs de Rijn
- Eerste klim
- Pech met de fiets
- Rustdag aan zee
- Technische gegevens

Fietsen langs de Rijn

Nadat we vorig bericht hebben geschreven zijn we verder gefietst langs de Rijn. Het weer was wisselvallig maar de uitzichten waren geweldig, na ieder bocht een nieuw kasteeltje ergens op een heuvel. Lekker kilometers maken voordat de heuvels beginnen


Eerste klim

Ja ja de eerste klim zit in de beentjes. Na enkele heuvels hebben we eergister de eerste 4 km lange klim gehad (is natuurlijk niets bij wat ons nog te wachten staat). Wil je je voorstellen hoe dit is, fiets 4 km lang de berg van Venlo op (en dan nog steiler). De kleinste tandwieltjes worden gebruikt maar gelukkig schijnt het zonnetje.


Pech met de fiets
Het ging allemaal te goed, het zonnetje schijnt het fietsen gaat goed en we voelen de bodensee dichterbij komen. Dan, Damm! Wat blijkt, de achter buitenband van Loes is totaal aan flarden. Waarschijnlijk te lang gefietst met weinig lucht en veel bepakking. Verschillende fietsers die langskomen bieden aan om te helpen maar een nieuwe band is op zondag natuurlijk nergens te krijgen. Dus buitenband plakken en verder fietsen. Gelukkig is het goed gegaan tot hier


Rustdag aan zee

Maandag voelen we dat de bodensee dicht bij is. Een heerlijke afdaling langs appelboomgaarden en kleine dorpjes rest ons om hier te komen. We genieten van het zonnetje en genieten van de vertrouwdheid van Lindau (zie eerdere week). Vandaag dus niet fietsen (wel fietsen poetsen) maar lekker aan zee liggen en ons voorbereiden op de alpen.



Technische gegevens:

Dag 1 84 km 15,7 gem, heel zonnig, Wildkamperen Julich
Dag 2 94 km 16,8 gem, heftige middagregen, slapen hooischuur Zullighoven
Dag 3 107 km 17,5 gem, droog bewolkt, slapen camping Oberwesel
Dag 4 110 km 17,3 gem, smiddags heftige regen, wildkamperen Weingarten
Dag 5 108 km 17,0 gem, bewolkt veel wind, wildkamperen in ???
Dag 6 114 km 15,8 gem, droog bewolkt, op land van mensen Tubingen
Dag 7 111 km 15,7 gem, zonnig, bij mensen in tuin Echbeck
Dag 8 76 km 18,2 gem, Blauwe lucht zonnig camping Bregenz
5 Responses
  1. Annemie Says:

    Wat is dit nou, mijn bericht is niet geplaatst. Nog een poging. Ik vind dat jullie goed gefietst hebben. Flink wat kilometertjes afgelegd in dat herfstachige weer. Maar in Italie blijft het boven de 25 graden en zonnig. Dus snel over die steile alpen. Leg wel een goede band op je fiets Loes, want een klapband op een afdaling is niet leuk.
    Geniet ervan. Stuur je boekje maar hier naar toe dan kan ik het overnemen een volgend voorjaar misschien ook een stuk uit fietsen.
    Veel geluk voor de komende week en nogmaals chapeau bas.

    Annemie.


  2. Anoniem Says:

    Ha die Loes en Erik,
    Gelukkig weer een berichtje op de site. We keken er iedere dag naar uit. Ook leuke foto's hoor! Fijn dat het op de fietsband na, goed met jullie gaat. Geniet nog maar lekker van de vrije dag en veel spiersterkte gewenst in die hoge bergen achter Bregenz! Wij hebben de besneeuwde toppen vorig jaar met onze eigen ogen gezien.
    Kusje van Pap en Mam uit Baarlo


  3. Inge Says:

    Heey Loes en Erik!
    Leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat met jullie!
    Jullie hebben er al heel wat kilometers opzitten! Goed bezig hoor!
    Heel veel sterkte en succes in de bergen!
    Ik wacht op jullie volgende berichtje!
    Xx Inge


  4. Marleen W Says:

    Hee wereldreizigers!
    Jullie zijn nog maar net weg en jullie maken me nu al jaloers met het moois wat er in Europa te zien is. Het klinkt goed allemaal (except Loes haar band of course ;))! Ik ben erg benieuwd hoe de kilometers in de bergen zullen bevallen. Voelen jullie de beentjes al? Nog niet betrapt door de politie tijdens een nachtje wildkamperen?
    Veel (fiets)plezier en ik wacht met smart op meer verhalen :).

    Liefs Marleen


  5. Toos Says:

    Dag Loes en Erik,
    Flink doorgetrapt hoor!
    Schreef ik vorige week over een stel uit Horst die op wereldreis gingen, wat gebeurt er zojuist? Ik ging altijd naar jullie site door bij google Loesenerik in te typen en dan waren jullie de eerste link. Ik doe dit zojuist opnieuw en er verschijnt als eerste treffer een Loes en Erik die op wereldreis gaan, en die komen ra, ra, ra? uit Horst!! En het zijn weer andere mensen als die in de Echo stonden. Wat een toeval, 3 stellen hier uit de buurt die in dezelfde maand op wereldreis gaan, waarvan 2 met dezelfde namen! (zie http://loesenerik.reismee.nl/profiel/)

    Groetjes,
    Toos


Een reactie posten