Wekelijkes update; Week 5









Zondag 4 oktober,
Nog steeds in Rome



Deze week:
- Een grote hoop stenen
- Voorbereidingen voor hoofdstuk twee
- Relaxen
- Technische gegevens


Een grote hoop stenen.
Van het oude romeinse rijk is niet veel meer over dan ruines verdeeld over de stad. Deze plekken behoren echter wel tot de tot de toeristische highlights. Om een indruk te krijgen van hoe groot en statig het vroeger moet zijn geweest heb je echter een grote verbeelding nodig. Dit ontbrak bij ons nog wel eens. Dat maakte dat we het gevoel kregen gewoon door een zooitje bakstenen heen te slenteren. Je kan hierbij denken aan plaatsen zoals Ostia antica, Forum romanum en het Palatino. De gebouwen die nog wel overeind staan zoals het Colosseum en Pantheon maken wel duidelijk hoe ingenieus de romeinse bouwkunst was. Erg indrukwekkend.


Voorbereidingen hoofdstuk 2: Azie
Bij het herbevestigen van onze vlucht kregen we ineens te horen dat de fietsen niet als normale baggage ingecheckt zouden worden. Stress! Want dit zou 1000 euro extra kosten betekenen. Gekukkig mag het na flink wat heen en weer gemail met de luchtvaartmaatschappij nu toch wel. We kunnen ons orginele plan dus doorzetten.
Dus zijn we nu hard op zoek naar een grote doos om onze fiets in te verpakken. Ook dit is in het Italiaans nog een hele klus. Dan hebben we nog het probleem dat de trein naar het vliegveld fietsen eigenlijk niet toelaat. Volgende week kunnen jullie lezen of het ons toch is gelukt om compleet met fiets en al in Bangkok aan te komen.


Relaxen.
Nu we geen kilometers meer afleggen op onze fiets worden we twee luilakken. We zwemmen in het zwembad van de camping, bezoeken het middellandse zeestrand, zitten mensen te kijken bij de Trevi fontein, lunchen uitgebreid in het park en drinken 's avonds gezellig een pak rose van 1 euro. Toch begint het wel te kriebelen en hebben we veel zin om in Azie weer op de fiets te stappen.

Technische gegevens:
Dag 29 tot en met dag 36; 0 fiets etappes, zonnig soms een wolkje, Camping Tiber
5 Responses
  1. Carolien Van Koll Says:

    Hoi Loes en Erik zo te zien en horen bevalt het julie nog prima wel geen luilakken worden hoor enne lekker ijsje ben je daar aan 't eten.Nu maar opzoek naar de grote doos.
    Veel succes met de volgende trip.
    Groetjes Carolien Van Koll


  2. Anoniem Says:

    Wat hebben jullie toch een leventje hè! En prachtig weer d'r bij.
    Zijn jullie al bij de fietsenwinkels geweest voor een doos? Kunnen ze bij de luchtvaartmaatschappij geen tips geven? Geert zal wel een oplossing hebben. Als alles zo gemakkelijk zou gaan, wordt deze site natuurlijk ook saai.
    ene, let goed op dat misdadigers niet stiekem verboden spullen in jullie bagage stoppen!!!!! Je hebt met al die spullen toch ogen te kort in z'n maffia land lijkt ons.
    In ieder geval veel succes met de voorbereidingen hoor, ene een hele dikke knuffel van,
    pap en mam Veenje


  3. Anoniem Says:

    Ga zo door!!!

    Groet Joep


  4. Anoniem Says:

    Haha,,
    Leuk jullie verhalen,, ik hoop dat het lukt met die fietsen,, wat een gedoe...
    Dat relaxen wil ik ook wel:P (ik ben alweer aan vakantie toe;))
    Veel plezier nog!
    Groetjes,,
    Pauline


  5. Mia en Jos Says:

    Hallo Loes en Erik.

    Het is mooi jullie op deze tour te volgen.Tot nu konden we ons bij het traject wel een voorstelling maken. Fietsen langs de Rijn en de Bodensee en het mooie Rome, hier hebben wij ook van genoten. De overnachingen en het eten waren wel luxer dan bij jullie!!!!!!
    Succes met het vervolg.


Een reactie posten